MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli uzun bir aradan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdüğü Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin açılışına katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nini ziyaret etti daha sonra da il teşkilatına giderek MHP İl başkanı Erkan Öztürk ve yönetim kurulu ile partililerle biraraya geldi. Başkan Cengiz Ergün, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi görkemli törenlerle karşıladı. Yaptıkları ve yapacaklarını anlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli belediyeyi ziyaretinde anı defterine şunları yazdı: “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet zincirlerine bir tanesini eklemek üzere Şehzadeler şehri Manisa’ya arkadaşlarımla beraber gelmiş bulunuyorum. Başarıların devamı dileği ile saygılar sunuyorum.” 

Bu ziyaretten her iki tarafın da memnun kaldığı izlenimleri var bende. Hep söyler ve yazarım, rahmetli Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat üzün süredir” diye. 2019 yerel seçimlerin yapılacağı ülkemizde köprülerin altından daha çok sular akar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ülkesinin iç ve dış güçler karşısında mücadele eden AK Parti iktidarına tam destek vermeye devam ediyor. Manisa’da yaptığı konuşmada da Irak’taki durum üzerine hükümet paralelinde Barzani’ye sert mesajlar verdi. Manisa çiftçisinin sorunlarına da değindi. Kuru üzüm fiyatlarının 5 liraya üreticiden alınması gerektiğini ifade etti. Hükümetin ve devletin üzüm üreticisine mağdur etmesini kabul etmediklerini de söyledi ve iktidarı uyardı. 

Tesisi gezerken Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım’ın tesisin çalışma sistemi ile ilgili sunumunu da dikkatle dinledi. Ülkenin örnek tesisini düşünüp yapmak kolay değil. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibini bunu başardı. Yılların büyük şehiri İzmir de çevreci belediyeler sınavında yerinde saydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün göreve başladığı günden beri Manisa’nın önemli sorunlarını çözmek için proje üzerine projeler üretti. Bir kısmını hayata geçirdi. Seçimlere kadar da aynı şevk ve hızla hizmet kervanına yenilerini de ekleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Manisa bizim. Kim ne yaparsa onun yanındayım.