Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcısı İhsan Akyer, Basın Danışmanı Barış Can Coşkun ve daire müdürleri ile 30 bin metre kare kapalı alanda yapılan Millet Çarşısını dolaştık. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yunusemre Millet Çarşısı hareketli bir günü yaşıyordu. Başkan Dr. Mehmet Çerçi 250 arabalık açık ve kapalı otoparka sahip Millet Çarşısında 650 kişilik tiyatro ve konferans salonunun bulunduğu çarşıda 26 iş yeri, 800 öğrenci kapasitesi ile öğretmenler nezaretinde lise öğrencilerine üniversite kursları veriliyor. Millet Çarşısının altında Yavuz Donat üstat ile gezdiğimiz kapalı yüzme havuzlu, sauna masaj salonları ve hamam da faaliyette. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin basın danışmanı Barış Can Coşkun beni alıp Millet Çarşısına getirdiğinde Başkan Dr. Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcısı İhsan Akyer Millet Çarşısı içinde yapımı devam eden Yunusemre Belediyesi Hafız Ahmet Şen Gençlik Akademisinin düzenlenmesini denetliyordu. Kadın kooperatiflerinin de burada faaliyetini sürdüreceğini söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi “Yılbaşına kadar Hafız Ahmet Şen Gençlik Akademisini hayata geçireceğiz” dedi. Millet Çarşısını geziyoruz. Başkan Çerçi’ye ilgi fazla. Bilhassa çocuklar fotoğraf çektirmek için ricada bulunuyorlar. Başkan da çocukların taleplerini yerine getiriyordu.

Başkan Dr. Mehmet Çerçi ile Millet Çarşısını gezerken 24 Kasım Öğretmenler Günüydü. Başkan Çerçi görevli öğretmenlerin günlerini kutladı. Kendilerine çiçek verdi. Beraber öğretmenler ile fotoğraf çektirdik. Bu arada Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye Manisalıların sabırsızlıkla beklediği imar planı ile ilgili durumu şöyle anlattı “Meclisten bir an önce geçmesi için plan hazırlıklarını Büyükşehir nezaretinde gece gündüz çalışıyoruz. Meclisten geçtikten sonra da prosedürlerin yerine gelmesi gerekir. 2021 yılının içinde itirazlar değerlendirilir. Bu da zaman alacaktır. Amacımız yeni inşaat alanlarını bir an önce açmak” dedi.

Yıllardır Bostanlı’da kurulan Sosyete Pazarını Millet Çarşısına taşıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile dolaştık. Sosyete Pazarını da yarın yazacağım.