Futbol var ya futbol, sahada insanı hem güldürür hem de kahır mektubu yazdırır. Cumartesi günü 2. Ligin erken derbisi oynandı. Manisa Mümin Özkasap Stadında Manisa FK ile Kocaelispor arasında. 90 dakikada enteresan anlar yaşandı erken derbide. Maçın başında hakemin yanlış penaltısı Manisa FK’yı evinde 1-0 geriye düşürünce Fikret Taşçı’ya “Gün kahır mektubu yazma günü galiba” dedim. Peki sonra ne oldu dersiniz? Manisa FK erken derbiyi 6-1 kazandı.

Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergtün önce 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, hakkın rahmetine kavuşan annesi Nihal ve babası Cemal Ergün adına lokma döktürdü. Hocam Hüseyin Köroğlu’nun duaları ile ruhlarına Fatiha’yı Başkanı Ergün ve katılanlar ile birlikte okuduk. Daha sonra futbol müsabakasına gittik.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Valimiz Yaşar Karadeniz’in izlediği bu muhteşem zaferi bizlere armağan eden futbolcu ve teknik heyete teşekkürlerimi sunuyorum. Faciaya Kocaelispor’un Başkanı Hüseyin Üzülmez bile 6-1 skordan sonra dayanamadı ve maçın 73. dakikasında şeref tribününü terk etti. Maçın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’ın mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Böyle bir skoru maçtan önce kimse ama kimse düşünemezdi. Kalede Bayram geçen sene bizde oynayan Dilaver, geçen yıl Samsunspor maçında bizleri perişan eden eski Manisasporlu Bahattin Köse, Kocaelispor forması ile mücadele ediyordu. Manisa FK, Çorum’dan 3 puanla dönmüştü dönmesine de grubun şampiyonluk adaylarından biri Kocaelispor’du. Kolay bir maç olmayacağı belliydi. Manisa FK’yı bu sezon ilk defa Fikret Taşçı ve Basın Daire Başkanı Gökhan Kiriş ve oğlum Gökmen ile birlikte izliyorduk.

Olacak ile öleceğin önüne geçilmez derler eskiler, daha maçın başında Bahattin’le Kocaeli atağında kaleci Ömer tehlikeyi önledi. Hakem düdük çaldı. Ben karambolde Kaleci Ömer’e Bahattin’in faul yaptığını gördüğüm için faulü çaldı hakem dedim kendi kendime. Aaa bir baktım hakem penaltı noktasını gösteriyordu. Şok üzerine şok yaşıyorduk tribünlerde. Penaltıyı Dilaver efendi attı. Eski takımının filelerini havalandırdı kasıla kasıla. Moralimiz bozuldu.

Manisa FK iyi oynuyor. Kocaeli kendi sahasına kapandı. Defans kilidini açmakta zorluk çekiliyordu. Bir de buna Kaleci Bayram’ın profesyonelce vakit geçirme taktikleri, sinirlerimizi bu dakikalarda iyice geriyordu. Maçın 40. dakikalarında Fikret Taşçı’ya “Bir gol atıp ilk yarıyı böyle kapatırsak çok iyi” dediğim anda devrenin sonuna yaklaşıyorduk. 42. dakikada muhteşem bir gol attı Erhan Kara. Beraberliği sağladı. Sonra ne mi oldu? Ardından bir gol daha attı. Manisa FK Sertaç ile durumu 2-1 yaptı. Bir anda asık suratlarımızın rengi değişti. Kendimize geldik o ana kadar. Başladık vakit geçirmeye çalışan Kaleci Bayram’a “Sen oyna Bayram sen oyna” diye. Bu Bayram, Tuzla maçında bizi kahretmişti. İlk yarıda Bayram’a güzel bir futbol bileti kesildi.

GOL ŞOV

İkinci yarıda kalede Bayram değil İsmet vardı Kocaelispor’da. Tedirginliği üzerimden atmış değildim. Ancak Manisa FK 2-1 öne geçtiği maçta hücum futbolunu ikinci yarıda da sürdürünce ortaya muhteşem bir galibiyet çıktı. Günün yıldızı Erhan Kara oldu. İlk yarıda beraberliği sağlayan Erhan Kara 55 ve 63’te fırsatçılığını kullanarak iki gol üst üste atınca Kocaelispor’un ne havası kaldı ne de futbol oynayacak takati kaldı. 68 ve 71’de Zahit Fındık da Kocaelispor’un filelerini iki kez havalandırınca ne olduklarını anlamadılar. Eskilerin bir sözü vardır. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Manisa FK sezon başında Kocaelispor’un fiyakasını öyle bir bozdu ki sormayın. Nasıl kendilerine gelecekler merak ediyorum.  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le her atılar gollerde göz göze geldiğimizde böyle bir skoru beklemediğimiz halimizden belliydi. Manisa FK’nın bu galibiyetine şapka çıkarılır.

 MANİSA 34 YIL ÖNCE TÜRK SİYASET TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

 Manisa 34 yıl önce bugün 28 Eylül 1986’da Türk siyasi tarihinin değişimini sağladı. Yasaklı Süleyman Demirel’in Doğru Yol Partisinin ülke çapında şahlanmasının ilk meşalesinin atılışı Manisa’da gerçekleşti. “Hanyalı Hanyalı’ya Konyalı Konyalı’ya” sloganı ile DYP Manisa’dan Sümer Oral ve Ümit Canuyar’ı parlamentoya gönderdi. Kaybedenler Anavatan Partisinden rahmetli Ekrem Pakdemirli ve Mehmet Keçeci idi. Bugünü bana hatırlatan beraber çalıştığım Sayın Bakanım Sümer Oral’a teşekkürlerimi sunarken bu konuyu hafta içinde yazacağımı belirteyim.