MANİSA'da yapımı devam eden engelli yaşam merkezi inşaatını inceleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ailelerin il dışına çıktıklarında çocuklarını buraya emanet edebileceklerini söyleyerek, "Engelli ailelerini büyük bir yükten kurtarıyoruz" dedi.

Türkiye'de pilot uygulamasına Ankara, Denizli, Manisa ve İzmir'de başlanan engelli yaşam merkezinin Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan inşaatı bitme noktasına geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile birlikte inşaat çalışmalarını inceledi. Engelli anne ve babalarının çocukları için engelli bakım evleri istediğini dile getiren AK Partili Özdağ, "1 Kasım seçimleri öncesinde seçim beyannamesinde engelli bakım merkezi açma sözü vermiştik. 4 ili pilot bölge seçtik. En hızlı çalışan Manisa oldu. Önce 4 ilde hayata geçecek, ardından da Türkiye'nin 81 iline dağılacak. Anne ve babaların engelli çocukları var. Pazara gidecekler ya da şehir dışına çıkacaklar çıkamıyorlar. Bir gün komşularına bırakıyorlar, bir gün akrabasına bırakıyor. Ama ondan sonra sıkıntılar başlıyor. Anne ve babalar buraya çocuklarını bırakabilecek. Engelli çocuklara bu bakım merkezlerinde belirli bir süre bakılacak. Engelli aileleri için de servis araçları tahsis edilecek. Belediyenin özel araçları ile çocuklar buraya taşınacak. Engelli anne ve babalarının göz aydın olsun" dedi. 15 Ekim'de inşaatın biteceğini açıklayan AK Partili Özdağ, açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yapacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da, merkezde 32 engellinin misafir edileceğini, merkezin engellilere uygun şekilde dizayn edildiğini ifade etti.

İkiz engelli çocuk annesi Saadet Şeranoğlu, yıllardır çocuklarını bırakıp bir yere çıkamadığını belirterek, engelli bakımevinin kendileri için umut olduğunu söyledi. Engelli annesi Rabia Keskin de, "Engelli annelerinin en büyük sorunu buydu. Emanet edecek birilerini bulamıyorduk. Çocuğum sosyal olsa bile bu sorunları yaşıyorum. Engelli ailelerine ve engelli yakını olanlara bu merkez ilaç olacak" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim