Kamuda öğretmenlerin ihraç edilmesi ve bugün 11 bin 285 öğretmenin daha açığa alınması üzerine Eğitim-Sen Manisa Şubesine üye öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Ellerinde 'Darbe fırsatçılarına izin vermeyeceğiz', 'Öğretmenime dokunma' ve 'Yanlış hesap Bağdat'tan değil AİHM'den döner' yazılı pankartlar taşıyan öğretmenler, çeşitli sloganlar attı.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanı Metin Demirel, muhalefet olan herkesin susturulmaya çalışıldığını öne sürerek şöyle dedi:

"Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine, hukuka düşman kesilenler meclisi devre dışı bırakarak OHAL'i hukuksuzlara kalkan yapmaktadırlar. Ülkeyi kendi siyasal hedefleri doğrultusunda tekrar inşa etmek isteyenler karşılarında hiçbir örgütlü güç istememektedir. Hükümet yeni eğitim yılına sayılı günler kala kaosa yol açacak, çocuklara ve eğitim emekçilerine mağduriyet yaratacak adımlar atmaktan vazgeçmelidir. Yanlış hesap Bağdat'tan değil insan hakları mahkemesinden de döner. Darbeci olan, eline silah alıp terör yapan insana ne cezası vereceksen ver. Ama suçu kesinleşmemiş masum insanların yıllarını heba etmeye kimsenin hakkı yoktur."

Konuşmaların ardından öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 15 dakika oturma eylemi yaptı. Ardından öğretmenler sessizce dağıldı.
Editör: TE Bilişim