MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Mustafa Hakan Güvençer'in iade-i ziyaretinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında vatandaşların Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttuğu Manolya Meydanı'nın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi için Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teklif sunacağını açıkladı. Başkan Ergün, hain girişimi kınarken, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" vurgusu yaptı. Teklife sıcak bakan Vali Güvençer de, "Bu teklifin kabul edileceğinden kuşkum yok ama yine de bu teklifle gelinmesi gerçekten beni çok mutlu etti" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, darbe girişiminin ardından Manisa'da Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan ve demokrasi nöbeti tutan Manisalıların sembol meydanı haline gelen Manolya Meydanı'nın adının değiştirilmesi noktasında önemli bir adım atılacağının müjdesini verdi. Konu ile ilgili 9 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek olan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne bu önergeyi sunacaklarını ifade eden Başkan Ergün, Manolya Meydanı'nın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini teklif edeceğini söyledi.
VATANDAŞLARIMIZ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Ergün, "Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimi, tüm milletimizi olduğu gibi, bizleri de derinden üzmüştür. Milletimizin iradesine dayanmayan, demokrasimize karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz. Darbe asla kabul edilemez. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine olan tam inancımızla demokrasimize sahip çıkıyoruz. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun. Her ne şekilde olursa olsun demokrasimize darbe vurmayı amaçlayan girişimleri tasvip etmediğimizin bilinmesini isterim. Bu duygularla hain girişimi bir kez daha kınıyor; demokrasimizi savunmak için şehit düşen polisimizi, askerimizi ve vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu doğrultuda ülkemiz genelinde olduğu gibi, Manisa'mızda da demokrasimize sahip çıkmak adına vatandaşlarımız Türk Bayraklarıyla Manolya Meydanı'nı doldurmuş, ülkesine sahip çıkmıştır" diye konuştu.
OLAY GÜNÜNDEN İTİBAREN HEP İSTİŞARE HALİNDEYDİK
15 Temmuz'un Türkiye'nin tarihine kara leke olarak yazıldığını ifade eden Başkan Ergün, "Bu kara lekenin silinmesi adına vatandaşlarımızın demokrasiye sahip çıkmasının yanında başta siz Sayın Valim olmak üzere tüm kurumlarımızla istişare halinde olduk. Bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne görev verildiyse her zaman yapmaya hazır olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Rabbim bizlere böyle kötü günleri bir daha yaşatmasın. Her şeyden önce yaklaşık 10 gündür sabahlara kadar devam eden demokrasi nöbeti 81 ilde devam ediyor. Vatandaşlarımız demokrasinin yanında yer aldığını açıkça gösteriyor. Biz de yönetimimiz olarak eğer sizin de izniniz olursa Manisa'nın her gece Manolya Meydanı dediğimiz alanda gösteriler devam etmekte. Buranın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi teklifini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getireceğiz. Buna da hiçbir meclis üyemizin hayır demeyeceğine eminiz. Tabi en son karar merci-i sizindir. Bunu da buradan ilk defa paylaşmış olmak istiyorum. Demokrasi Meydanı'nı bir simge haline getirelim" dedi.
MEYDAN VE VATANDAŞ BUNU HAK ETTİ
Başkan Ergün'ün teklifine sıcak bakan ve olumlu karşılayan Vali Güvençer de, "10 gün önce karşılaştığımız ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden hadise karşısında bütün handikapların aşılarak güç birliğiyle mücadele edilmesi gerekiyordu. Bu manada hemşerilerimize yansıyacak hizmette bir aksama görmedim. Böyle olması gerekiyordu, böyle de oldu. Allah'a şükür Manisa üzerinde çok bir şey olmadı. Muhtemel olabileceklere karşı bütün kurumlar işbirliği yaptı. Meydanların isimleri gelişmelerin tarzına karakterine bakılarak verilirmiş. Manisa'da yaşayan vatandaşlar Manolya Meydanı yerine Demokrasi Meydanı demeye başladılar mı bilmiyorum ama başlamadılarsa bile o meydan bu vatandaş hareketliliğiyle bu ismi almayı hak etti. Vatandaşlar, o gün gösterdikleri metanetle, cesaretle o ismi zaten hak ettirerek ve hak ederek verdiler. Vatandaşının sesine kulak vermek ve hukuk alanında bir düzenlemeye dönüştürmekte yerel yönetimin hem hakkı, hem de sorumluluğudur. Bu teklifin kabul edileceğinden kuşkum yok ama yine de bu teklifle gelinmesi gerçekten beni çok mutlu etti. Meydan ve vatandaş bunu zaten hak etti" dedi.
Editör: TE Bilişim