Yunusemre Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ortaklığında kurulan Yunusemre Kent Akademisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri Mustafa Gürler, Gültekin Aşçı ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ile CBÜ öğrencileri, İzmir ve Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tüneli'ni gezdi. Topluluk, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu tür gezilerin öğrenciler için oldukça faydalı olduğuna vurgu yapan Gürler, "Teknik gezi kapsamında inşaat ve makine mühendisi öğrencileri ile beraber tünel çalışmaları ve tünelin yapımında kullanılan malzemeler hakkında bilgi alındı. Araç ile tünelin en dip noktasına kadar gidilerek, ayna adı verilen yerde çalışmalara ilişkin bilgi edinildi. Yapılan çalışmalar, öğrencilerin çok ilgisini çekti. Bu tür gezilerle öğrencilerimiz mesleklerine başlamadan iş ortamlarını görme, tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca Türkiye gündeminde de takip edilen ve bittiğinde ülkemizin en uzun 5. veya 6. tüneli olacağı düşünülen bu dev projenin ülkemiz sınırlarına açılıyor olması bu geziye ayrı bir önem kattı" dedi.

Tünelin 8 Eylül 2017'de Manisa'nın Kurtuluşu ve 9 Eylül İzmir'in kurtuluş yıldönümünde iki uçtan başlatılan çalışmaların birleştirilerek, ortaya çıkacağı, 2017 sonunda ise hizmete girmesinin amaçlandığı belirtildi.
Editör: TE Bilişim