Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban kesecek vatandaşlar kurbanlıklarını almaya başladı. Her Kurban Bayramı öncesi kafalarda soru işareti bırakan kredi kartıyla kurbanlık alım işlemi konusunda açıklamalarda bulunan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, kredi kartıyla kurbanlık almanın normal alışverişten farklı olmadığını bu nedenle kredi kartıyla kurban alınabileceğini belirtti. Cihan, "İslami açıdan bakacak olursak; kredi kartıyla alışveriş yapıp zamanında ödemelerimizi yapıyorsak, herhangi bir faizli uygulamaya düşmüyorsanız problem yok." dedi.
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, zamanında ödeyip faize düşmemek kaydıyla kredi kartına taksitle kurban alınabileceğini söyledi. Vatandaşların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına konuyla ilgili konuşan Müftü Cihan, "Kredi kartıyla kurban almanın, kredi kartıyla alışveriş yapmaktan hiçbir farkı yok. İslami açıdan bakacak olursak; kredi kartıyla alışveriş yapıp zamanında ödemelerimizi yapıyorsak, herhangi bir faizli uygulamaya düşmüyorsanız problem yok. Diğer yapılan taksitli alışverişlerden hiçbir farkı yok. Burada olay şu; birileri ‘Ben senin ödemeni 9'a bölüyorum' diyor. Bunda herhangi bir problem ve sıkıntı yok. Önemli olan, bu uygulamayı yaparken dinen yasak olan herhangi bir işleme düşmeden yapmak lazım." dedi.
"VEKALETEN KESİMDE KARŞILIKLI GÜVEN ÖNEMLİ"
Vekaleten kurban kesimlerinde de karşılıklı güven ilişkisinin önem arz ettiğine dikkat çeken Müftü Cihan, "Bu tamamen karşılıklı güvene dayalı bir uygulamadır. Kendi kurumumuzdan örnek verelim. Türkiye Diyanet Vakfı olarak vekaletle kurban kesiyoruz. Bu teklife güveniyorsanız kabul edersiniz. Sizin payınıza düşen et de size ulaşır. Bu tamamen güven esasına bağlı bir hadisedir. Dolayısıyla üçüncü kişiler olarak olur ya da olmaz demek doğru değil." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim