Manisa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, bedensel engelliler dernek binaların kavuştu. Şehzadeler İlçesi 1. Anafartalar Mahallesi'nde hizmet veren Manisa Bedensel Engelliler Derneği'nin binası 2015 yılında satışa çıkarıldı. Derneksiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bedensel engellilere, Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi sahip çıktı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Eğitim ve Araştırma Geliştirme Vakfı öncülüğünde MOSB Başkanı Sait Türek, sanayiciler Mustafa Sarıgözoğlu, Gaye Akçen, Funda Karaboran, Semih Vardarer, Ramazan Sönmez, Muzaffer Buğdaycı, Kadir Murat Çam, Doğan Çelik, Faruk Can, Güven Gürtunca ve MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol'un maddi katkıları ile bedensel engellilerin dernek binası satın alındı. MOSB tarafından alınan binada engelliler için tadilat yapıldı ve bilgisayarlar yerleştirildi. Derneğe, binanın satın alınmasında en çok maddi katkıyı sağlayan Güven Gürtunca'nın annesi İnci Gürtunca'nın ismi verildi.

İnci Gürtunca Bedensel Engelliler Derneği'nin yeni binası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açıldı. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, sanayiciler, bürokratlar, engelliler ve aileleri katıldı. Derneğin açılışında konuşan Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, daha önce binasız kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ancak MOSB'un katkıları ile dernek binasına kavuştuklarını söyledi.Yıldız, "Binamız kiraydı, ödemekte sıkıntı yaşıyorduk. Binadan çıkmamızı istediler. Daha sonra MOSB tarafından satın alındı ve 3 Aralık Dünya Engeliler Günü hediyesi olarak bize verildi" dedi.

"ENGELLİLERE 10 AKÜLÜ ARAÇ"

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek de anlamlı bir günde açılış yapıldığını belirtip, engellilere her zaman destek olduklarını söyledi. Bedensel engelliler için 10 akülü araç daha dağıttıklarını söyleyen Türek, "Engelleri kaldırmak için el birliği yapmaya karar verdik ve hepimiz üzerimize düşeni yaptık. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Eğitim ve Araştırma Geliştirme Vakfı aracılığıyla aldığımız binayı onlara hediye ettik. 10 akülü aracı da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Akıllardaki engelleri de kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, engellilere yapılan desteklerden bahsetti. Özdağ, 1200 engelliye akülü araç sahibi yaptıklarını, bundan sonra da 100 beyaz baston ve akülü araç dağıtımına devem edeceklerini söyledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bedensel engellilerin dernek binasının açılış kurdelesi kesildi. Engelliler ve protokol üyeleri yeni dernek binasını inceledi.
Editör: TE Bilişim