Spor Toto Süper Lig'de 21 Şubat 2016 tarihinde oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında gösterdiği yönetimi nedeniyle o dönemki MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu tarafından sezon sonuna kadar dinlendirme cezası alan Deniz Ateş Bitnel, yeni MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte tekrar düdük çalmaya devam edecek.
Hakem Deniz Ateş Bitnel, bu hafta başlayacak TFF 1. Lig maçında görevlendirildi. Bitnel, 20 Ağustos Cumartesi günü oynanacak Manisaspor - Elazığspor karşılaşmasında, yardımcıları Cemal Bingül, Bahtiyar Birinci ve Yiğit Peşin ile birlikte görev yapacak.
Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması sırasında verdiği kararlarla bir hayli eleştirilen Deniz Ateş Bitnel, yine tartışmalı bir pozisyon sonrası kartına başvurduğu sırada Trabzonspor'da o dönem kiralık oynayan Salih Dursun, elinden aldığı kırmızı kartı kendisine göstermiş ve medyada bu olay uzun süre gündem olmuştu.
Deniz Ateş Bitnel, 6 aydan bu yana hiçbir maçta görev verilmemiş ve dinlendirme cezasıyla bir köşeye çekilmişti. Bitnel, halen 7 kişilik FIFA hakem listesinde kokartlı olarak gözüküyor.
MANİSASPOR CAMİASI ENDİŞELİ
Bir yıl aradan sonra tekrardan TFF 1.Lig'e merhaba diyen Manisaspor'a MHK'dan kötü bir sürpriz geldi. Geçen sene Galatasaray- Trabzonspor maçında ki sakandal yönetimi ile Türkiye gündemine oturan Deniz Ateş Bitnel'in Manisaspor- Elazığspor maçına atanması siyah-beyazlı camiada endişe yarattı. Yaklaşık 6 aydır dinlendirilen Deniz Ateş Bitnel'in Cumartesi günü nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konuş oldu.

TFF 1.LİG'DE HAFTANIN HAKEMLERİ
TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 1. Lig'de ilk hafta maçlarında görev alacak hakemler şunlar:
19 AĞUSTOS CUMA:
21.45 Denizlispor-Bandırmaspor: Koray Gençerler
20 AĞUSTOS CUMARTESİ:
19.30 Manisaspor-Elazığspor: Deniz Ateş Bitnel
21.45 Mersin İdmanyurdu-Yeni Malatyaspor: Erkan Engin
21.45 Büyükşehir Gaziantepspor-Göztepe: Suat Arslanboğa
21 AĞUSTOS PAZAR:
19.30 Boluspor-Sivasspor: Volkan Bayarslan
19.30 Samsunspor-Adana Demirspor: Kutluhan Bilgiç
21.45 Altınordu-Giresunspor: Mustafa Öğretmenoğlu
21.45 Şanlıurfaspor-Ümraniyespor: Sarper Barış Saka
22 AĞUSTOS PAZARTESİ:
21.45 Balıkesirspor-Eskişehirspor: Mustafa İlker Coşkun
Editör: TE Bilişim