Bayram tatilinin dönüşünde okullar açılacak ancak ülkede yaşanan darbe girişimi nedeniyle eğitimde tam bir kaos var. Buna rağmen ne Valilikten ne de Milli Eğitim Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama yapılmıyor. Veliler tedirgin, cemaat okullarının devri ve kontenjanları soru işareti. FETÖ nedeniyle açığa alınan, meslekten ihraç edilen ve önümüzdeki süreçte açığa alınacak olan öğretmenlerin yerlerine yapılacak atamalar ise henüz belli değil. Kısacası 2016-2017 eğitim öğretim yılı tam bir bilinmeze açılıyor.
Manisa'da yaklaşık 250 bin öğrenci 19 Eylül'de ders başı yapacak ve 2016-2017 eğitim öğretim yılı başlayacak. Yarın itibariyle başlayacak bayram tatilinin hemen ardından başlayacak eğitim yılı öncesinde velilerin kafasında onlarca soru işareti var.
YÜZLERCE EĞİTİM ÇALIŞANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Manisa'da 256 eğitim çalışanı görevden uzaklaştırıldı. 14 eğitim çalışanı gözaltına alınırken, 57 eğitim çalışanı ise tutuklu bulunuyor. 3 eğitim çalışanı hakkında idari soruşturma yürütülürken, 19'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 eğitim çalışanının adli sorgusu başka ilde yapılacak. 879 eğitim çalışanı ise ihraç edildi.
29 EĞİTİM KURUMU KAPATILDI
Bütün bu gelişmelerle birlikte Manisa'da cemaate yakınlığıyla bilinen başta Şehzade Mehmet Koleji olmak üzere 29 eğitim kurumu kapatıldı. Bazılarına kayyum ataması yapıldı. Devlete devri yapılarak yeni bir isimle açılan o okulların kontenjanları hatta bu eğitim öğretim yılında açılıp açılmayacağı hakkında henüz resmi bir adım yok.
Ülke genelinde yaşanan darbe rüzgarının Manisa eğitimine yansıması bu şekilde olurken, Başbakan Binali Yıldırım'ın PKK destekçisi öğretmenlerin de ihraç edileceğini açıklamasının ardından bu rakamın daha da artması bekleniyor.
VELİLER AÇIKLAMA BEKLİYOR
Okulların açılmasına kısa bir süre kala Manisa Valiliği ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de konuya ilişkin herhangi bir bilgilendirme yapmaması, velileri iyiden iyiye sıkıntıya düşürdü. Özellikle görevden ihraçlarla birlikte öğretmen açığının nasıl kapanacağı merak konusu olurken, veliler bir an önce kendilerini rahatlatacak açıklamanın yapılmasını bekliyor.
Editör: TE Bilişim