Başbakan Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olacağını duyurdu. Öte yandan Yıldırım, İstanbul ve Ankara'da şehitler anıtı yapılacağını sözlerine ekledi. Yıldırım, "Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. Genel Başkanlarla fikir işbirliği içerisindeyiz." diye konuştu.
İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:
- Yeni anayasa konusunda anlayış birliği var.
- Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. Genel Başkanlarla fikir işbirliği içerisindeyiz. Kısa vadade alınacak önlemler dışında yeni anayasa içinde bir anlayış birliği içinde olduğumuzu gördük.
- Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıylaİçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır.
- Boğaziçi Köprüsü'nün adı değişerek '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olacak.
- İstanbul ve Ankara'da şehitler anıtı yapılacak.
- Bütün partilerin hedefi yeni bir anayasa...
- Anayasa değişikliği ile ilgili takvim başladı.
- Kısa vadedeki adımlardan kastımız şudur, bütün partilerin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır. HDP de bu çalışmaya pekala katılabilir, herhangi bir sınırlama yok.
Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir, terörist grupların elemanlarıdır. TSK'nın kurumsal itibarıyla hiçbir alakaları yoktur. O yüzden eleştirilerimizde asla ve asla vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki teröristlerle, vatanımızı seven askerimizi polisimizi bir tutmayalım. Bu işe kalkışanların hepsi birbirini ihbar ediyor. Herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek.
- Yeni anayasa çalışmalarına HDP de katılabilir.
- YAŞ toplantısını bir günde tamamlayacağız.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN ADININ DEĞİŞMESİNİ O DERNEK ÖNERMİŞTİ
Öte yandan, Boğaziçi Köprüsü'nün adının değişmesini ilk olarak Mirasımız Derneği önermişti.
Mirasımız Derneği Başkanı Demirci, "Boğaziçi Köprüsü'nün isminin '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz" açıklamasında bulunmuştu.
Demirci yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve milletin 15 Temmuz gecesi büyük bir haşhaşi kalkışmasıyla yüz yüze geldiğini belirterek, "Milletimiz topyekun omuz omuza verip Çanakkale ruhu ile hareket ederek, bu adi darbeye bedenlerini siper etmişlerdir. Milletimizin darbeye dur dediği en önemli noktalardan biri de darbecilerin gövde gösterisi yaptıkları Boğaziçi Köprüsü olmuştur. Bu vesileyle Boğaziçi Köprüsü'nün isminin '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz." ifadelerini kullanmıştı.
TOPLANTI 3.5 SAAT SÜRDÜ
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 19.05'te başladı. Toplantı saat 22.25 sularında sona erdi.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Editör: TE Bilişim