Manisa Kadın Kooperatifi, hem üyelerine hem de el sanatları öğreticilerine el sanatları konusundaki yeni gelişmeleri öğretmek amacıyla 2 günlük kurs düzenledi. Kooperatif bünyesinde açılan kursta el sanatları konusunda Türkiye'nin sayılı isimlerinden olan Derya Şahin, özellikle moda dünyasında çok tutulan kasnakta boncuk nakışı, titanyum nakışı ve koza sanatı konusunda Manisalı kadınlara eğitim verdi. Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, kurstaki amaçlarının el sanatı ile uğraşan kadınların yenilikleri öğrenmesini sağlamak olduğunu belirterek, "Gelişen çağda her alanda nasıl yenilikler oluyorsa, el sanatları konusunda yenilikler ortaya çıkıyor. Motifler veya desenler standart olabilir, ama aynı motif veya deseni farklı el sanatı yöntemiyle kendi tasarımını yaratabilirsin. Yani bir farklılık ortaya çıkarabilirsin. Biz de kadınlarımızın kendi farklılıklarını keşfetmelerini sağlamak amacıyla bu kursu düzenledik" diye konuştu. Manisalı kadınlara eğitim veren El Sanatları Uzmanı Derya Şahin, el sanatları üzerine 12 yılda 12 kitap çıkardığını belirterek, kitaplarda el sanatlarındaki yeni gelişmeleri kadınlarla paylaştığını ifade etti. 12 yıllık zaman içerisinde binlerce kadına el sanatları üzerine eğitim verdiğini dile getiren Şahin, el sanatları kurslarının öncelikli amacının kadınların sosyalleşmesini sağlamak olduğunu belirtti.

KASNAKTA BONCUK İŞLEME MODANIN GÖZDESİ

El Sanatları Uzmanı Şahin, moda sektöründe kasnakta boncuk işlemenin çok rağbet gördüğünü ifade ederek, bu el sanatıyla kadınların önemli kazançlar sağlayabileceğini dile getirdi. Şahin "Modacılar özellikle artık ürettikleri yeni modellerin üzerine kasnak boncuk işlemeden motifler yerleştirmeye başladı. Bunları defilelerde veya televizyonlarda görmek mümkün. Kadınlarımız eğer bu konuda kendilerini geliştirir ve kendi modellerini yaratırsa inanıyorum ki iyi bir kazanç elde edebilirler. Mesela bir kotun üzerine kasnak boncuktan işlenecek yeni bir model yeni bir akımın başlangıcı olabilir. Çünkü moda sektörü her yıl değişen bir sektör. Kadınlarımız yeni fikirleriyle, yeni el sanatlarıyla kendi akımlarını ve modalarını başlatabilirler" diye konuştu.

El sanatları uzmanı Şahin, Manisalı kadınlara kasnakta boncuk işleme, koza sanatı ve titanyum nakışının nasıl yapıldığının inceliklerini öğretti.
Editör: TE Bilişim