Engelli öğrencilerin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdamını sağlayacak olan merkezde 12 atölye, kafe ve idari merkez bulunuyor. MOSB'nin yaptığı merkezi gezen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Sosyal alanın işletmesi iki kurum arasında imzalanacak protokolle belediyemize geçecek. Manisa'da ilk olacak olan merkezi kısa sürede hizmete sunacağız" dedi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Derneği tarafından yaptırılan içerisinde 12 atölye, kafe ve idare merkezinin bulunduğu Engelli Yaşam Merkezi tamamlanıyor. Merkezin işletmesi gerçekleştirilecek projeyle Yunusemre Belediyesi'ne devredilmeye hazırlanılırken; Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, merkezde incelemelerde bulundu. Engelli öğrencilerin hem eğitim göreceği hem de Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalarda istihdam edileceği merkezi gezen Başkan Çerçi, Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Daire Müdürleri, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Nihat Akyol çalışmalara ilişkin yetkililerinden bilgi aldı.

MANİSA'DA BİR İLK
Merkezin özellikle engelli öğrenciler için büyük önem arz ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Çerçi, "Manisa'da ilk olacak olan Engelli Yaşam Merkezi ile engellilerin eğitim aldığı ve eğitimler sonucunda meslek sahibi olup OSB'deki işletmelerde istihdam sağladığı, fabrikalarda çalışıp hayatlarını kazandıkları bir alan Manisa'ya kazandırılmış olacak. Bu proje Manisa'mızda bir ilk. Merkezimizi kısa sürede hayata geçireceğiz. OSB tarafından yaptırılan binanın işletmesini Yunusemre Belediyesi yapacak" dedi.
Editör: TE Bilişim