1977-1980 yılları arasında Manisa Belediye Başkanlığı yapan Ersan Atılgan(79) bir süre önce koronavirüs teşhisi ile kaldırıldığı İzmir Karşıyaka Kent Hastanesinde hayatını kaybetti. Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ın da kayınpederi olan Selimşahlar Mahallesinde ERTÜRK Üzüm İşletmesinin sahibi olan iş insanı Ersan Atılgan’ın cenazesi bugün koronavirüs tedbirleri kapsamında öğle namazından sonra Yusuf Sedat Altındaş (Kırtık) Camiinden kaldırılacak.

ERSAN ATILGAN

Ersan Atılgan Manisa siyasetine damgasını vurmuş tecrübeli bir siyasetçiydi. Belediye Başkanlığı döneminde kendisine basın danışmanı olarak hizmette bulundum. 1980 İhtilali ile belediye başkanlığı görevinden alınan Ersan Atılgan 1986 yılında rahmetli Ekrem Pakdemirli’nin ara seçimi kaybetmesi üzerine Manisa ANAP İl Başkanlığına getirilmişti. Bende il sekreteri olarak beraber siyaset yaptık. Siyaset ve iş alanında disiplinli bir yapısı vardı. Ertürk isimli firması ile Avrupa’ya kuru üzüm ihracatında Manisa’nın sayılı iş insanlarındandı. Kendisi ile Ulupark’ın karşısında oturduğu dönemde Hasan Çoksöyler ile Ulupark’ta buluşurduk. Zaman zaman Hasan Çoksöyler ile beni İzmir’e balık yemeğe götürürdü. Bir defasında Ersan Atılgan, Sümer Oral, Zafer Ünal, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve benim katıldığım bir balık ziyafetinde uzun uzun siyaset anıları konuşulmuştu. Kendisini en son Ali Filizkan, Aydın Besen, Hasan Çoksöyler ile Selimşahlar’daki Ertürk Üzüm İşletmesinde ziyaret etmiştik. Ersan Atılgan’a o gün hep Hasan Çoksöyler’i şikayet etmiştim. Geçen haftada köşemde yakın dostu helvacı Nihat Gül’ün oğlunun verdiği bilgiler çerçevesinde sağlık durumunun yoğun bakımda iyiye gittiğini yazmıştım. İyileş de buluşalım Ersan abi özledik seni demiştim. Hasan Çoksöyler’i de arayarak “Ersan Atılgan’ın sağlığı iyiye gidiyormuş” dedim. Çoksöyler kendi usulü ile “Keşke öyle olsa Ertuğrul, Ersan abi iyi değil” dedi. Cumartesi günü Hasan Çoksöyler, Aydın Besen oğullarım Gökmen ve Gökhan, Ertan Korkmaz ve Esra Kale Ersan Atılgan’ın hayata gözlerini yumduğu haberini verdiler. Koronavirüs denen lanet virüs sevgili Ersan Atılgan abimizi aramızdan ayırdı. Başta eşi Handan Hanım, çocukları Gürkan, Erhan, Aysun ve tüm Atılgan ailesine başsağlığı dilerim. Ersan abi seni özleyeceğiz. Nur içinde yat.

SEZO’YU DA KAYBETTİK

Secaddin Akın Uğur Kundura ve Foto Nil’in simge isimlerinden Manisa’nın sevilen sayılan simalarından biriydi. Sezo’nun hayatını kaybettiği haberini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Cahit Yayman’dan aldım. Sevgili Sezo kalp krizinden hayatını kaybetmiş. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Başkan Cengiz Ergün bana “Sezo’yu kaybettik” derken sesinden üzüntüsü çok belliydi. Sezo seni seven arkadaşların yasta, seni unutmayacaklar güzel insan. Hayat işte böyle. Kim ne derse desin bu 2020 yılı uğursuz yıl.