Aydın Benlişen ve mühendisi Fatih ile  dün Akhisar’daydım. Akhisar’a gidince  40 yıllık dostum Haldun Akyüz’le buluşmamak mümkün değil. Kendisini aradım, sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü karşılayacağımız Ticaret Borsası önünde buluştuk. Akhisar’ın seçim nabzını öğrenmek istiyorsanız Haldun Akyüz’e sormanız gerekir. Ben de öyle yaptım. Birlikte  Başkan Cengiz Ergün’ü karşıladıktan sonra  Şehit Teğmen Tahin Ün Caddesi’ndeki bir bürosuna  gittik. Biz ne olup bittiğini Haldun Akyüz’den dinlerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı’nın Akhisar belediye başkan adayı İnşaat mühendisi ve Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel ile Hilaliye Caddesi’nden başlayarak, şehrin ana caddelerinde halkı selamladılar.

Aynı zamanda Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı’nın da Akhisar’da İl Başkanı Hasan Eryılmaz ile seçim çalışmaları yaptığını öğrendim. Hasan Eryılmaz’ın arabasını gördük ama kendisini göremedim.

Dün Akhisar’da  haftanın ilk pazarı idi. Cengiz Ergün ve Hüseyin Eryüksel  ekipleri ile beraber, eski belediye binası önünde araçlarından indiler. Çarşamba  pazarı başta olmak üzere, bire bir halkla temas  kurdular. Cengiz Başkan’a her yerde olduğu gibi bayanların ve genç kızların ilgisi büyüktü. Başkan Ergün pazar alışverişi yapanlara, “Pazar torbaları” hediye etti. Her girdiği işyeri ve  temas kurduğu vatandaşların güler yüzü ile karşılanan Cengiz Ergün’ün, Akhisar’da gördüğü ilgi ve samimiyetten mutlu olduğu gözlerinden  okunuyordu. Akhisar’daki bu tabloları Haldun Akyüz  ve Aydın Benlişen ve mühendisi Fatih beyle birlikte  takip ederken, gözlemlerimiz içinde vatandaşlarla birebir konuşmalar yaptık. 

Vatandaşların Büyükşehir’den beklentilerini dinledim. Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve ekibiyle birlikte oldum. Özellikle  Şehit Teğmen Tahir Ün, birinci ve ikinci nakliye caddelerindeki işyerleri sahipleri Büyükşehir’in yaptığı çalışmalardan memnunlukla bahsettiler. Işıklandırmaların  bu caddelerde aynı Manisa gibi olduğunu belirtirlerken Akhisar’ın her caddesinin ve sokağının da böyle olmasını istediler. Başkan Ergün’e Akhisar’da AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Karakaş da eşlik etti.

Tarihi Paşa Camii  çevresinde kurulan köylü pazarını da gezen Başkan Ergün, tarlalarından ve bahçelerinden çıkardıkları ürünleri satan  köylülerle sohbet etti. Onlara “projelerimiz dahilinde, daha modern organik Pazar yerleri kurulması için Hüseyin Eryüksel ile el ele vereceğiz” müjdesini verdi. Cengiz Ergün Merkez Çarşı bitiminde bulunan Hüseyin Kara Parkı’nda yapılan pilav ayran hayrına da katıldı. Başkan Ergün ve ekibi saat 18.00 civarında da  STK temsilcileri, hemşeri dernekleri ve MHP ve AKP yönetimleri ile birlikte Ramiz Park’ta akşam yemeğinde buluştu.

Seçime kısa bir süre kala Akhisar izlenimlerimi  şöyle bitiriyorum. Büyükşehir Başkanlığı seçiminde Başkan Ergün’ün ağırlığı Akhisar’da hissediliyor. Başkan Cengiz Ergün’ün rüzgarı ile Hüseyin Eryüksel’in seçilme şansının yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Ancak Millet İttifakı’nın adayı, Akhisar belediye başkanlığı yapan eczacı Ahmet Dutlulu’lun oğlu, eşiyle birlikte Akhisar’da eczaneleri olan Besim Dutlulu’nun da şansının yüksek olduğunu Akhisarlılardan dinledim. Yani Akhisar’da Millet İttifakı’nın adayı, Cumhur İttifakı adayı ile kafa kafaya yarışıyorlar. Bakalım sandıktan kim çıkacak?

Bir gün önce de Aydın Besen ve oğlum Gökhan, Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi ve Demirci’ye gittiler. Aydın Besen’in izlenimleri Cumhur İttifakı’nın da bu ilçelerde iyi olduğu yönünde. Her ilçede Başkan Cengiz Ergün’e teveccühün fazla olduğunu iddia ettiler. Gerçi Aydın Besen biraz fanatiktir ama olsun, onların izlenimlerine de yer vermek istedim.