Pazartesi öğle vakti Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in kahvesini içmeye gitmesem Türkiye gündeminin neyle meşgul olduğunu öğrenemeyecektim. Ahmet Songüler, “Acun Ilıcalı ve Şeyma Şubaşı boşanıyor” dedi. Ben de “Hadi canım sen de” dedim. Songüler, “Başkan, elindeki çağ dışı telefon. Olup bitenleri geç öğreniyorsun. Şu anda Silivri Adliyesi’nde anlaşmalı boşanıyorlar. Gökhan sana haber vermedi mi?” deyince gerçekle yüz yüze geldim. Geçen yıl eylül ayında Fransa’da masal gibi bir düğünle evlenen Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı tek celsede boşanmıştı.

Gazeteye gittim. Herkes Acun ile Şeyma’nın boşanmasını konuşuyor. Bilgisayarın başında oturan Ertan Korkmaz’a sordum sebep neymiş diye, “Başkan sosyal medyada çok şey yazılıyor. Güya Acun Ilıcalı Defne Samyeli’nin kızı Deren Talu’ya vurulmuş. Londra’da kendisine ev almış diyorlar” deyince, “Yarını bekleyelim” cevabını verdim. Dün gazeteleri alıp okumaya çalışmadım. Acun ile Şeyma’nın boşanma davasını nasıl verdiklerine baktım. Yazılı medya temkinli. Kimi gazete “10 milyon aldı. 9 dakikada boşandı” diyor. Bu arada ana kız Defne Samyeli ve Deren Talu sosyal medyada yazılanlara, “Rezillik, ne ilişkisi? Ne Londra’sı? Ne evi?” diyerek feryat ediyorlar.

Silivri Aile Mahkemesi’ne birlikte gelen ve karardan sonra ünlü televizyon sahibi Acun Ilıcalı, 14 aylık evliliklerinin neden yürümediğini ve boşanma kararı aldıklarını şöyle açıkladı: “Şeyma ile evliliğimizi kurtarmak için birkaç kez denedik. Konuştuk. Kurtaramadık. Popülerliğimizden kaynaklanan çirkin dedikodular olabilir. İddiaların hepsi çirkin. Severek evlendik. Saygı ile ayrıldık.”

Mahkemede anlaşmalı ayrılıkta ne gibi maddeler var bilmiyorum. Sosyal medya ile yazılı medya 49 yaşındaki Acun Ilıcalı, 28 yaşındaki Şeyma Subaşı’na aylık 125 bin TL nafaka, çocukları Melisa’nın masraflarını ve 10 milyon lira da nakit verilerek boşandıklarını yazıyorlar.

Ülkenin gündemini nasıl bir boşanma davası değiştiriyor görüyor musunuz? Ben Cumhur ittifakının yerel seçimde nasıl işleyeceği yönünde kafa yormaya çalışırken, Acun ve Şeyma’nın 9 dakikada boşanmaları her şeyi alt üst etti. Hey gidi kavanoz dipli dünya hey. Kadına şiddet ve kadın hakları için sokaklara dökülen kadınlara Şeyma ve Acun’un 14 aylık evlilik sonrası Şeyma’nın aldığı haklara bir baksınlar. Bu günün dünyasında daha neler göreceğiz neler! Erkeklerin haklarını kimler koruyacak merak ediyorum.