Tanıtım adı Yeni Sezon, aslında yeni bir hayat, başlangıç, sorumluluklarımızın edinildiği, ilk dönemeçten sonra bir hayli uzun gözüken bir yolun başı.

Bugüne gelinceye kadar el bebek gül bebek geçen günlerden sonra sabah itinayla giyilen üniforma ile doğumdan sonraki bir başka dünyaya atılan ikinci adım. Belki hayatlarında atılacak bir çok adımdan çok daha önemli, çok daha kıymetli, mesuliyetli, kıymet-i harbiyesi

 olan ancak değerinin büyüklüğünün, bilinmeden fark etmeden, atılan bir adım bu. Hazırlıklı olmadan yakalandığı, atılan bu küçücük adımı ile, ne kadar büyük bir atılış ve atılım ile başlangıcı olan bir dönemeci döndüğü gün bugündür.

Anamızın babamızın elinden tutarak kah sekerek oynayarak, kah gülerek eğlenerek, kah ağlayarak üzülerek, atılan adımlar ile yaklaştığımız; evimizden apartmanımızdan hatta birçok binadan büyük bir yapının önünde toplaştığımız bir başlangıç.

Elimizi bırakan annemiz bizi bir başka ele teslim ettiğinde güvenimizin sarsıldığı, bugüne kadar hiç bırakmadığımız elimizin bir başka el ile buluştuğu bir gün, bugün. Annemizin elinin sıcaklığını ilk tutuşta aradığımız ama zamanla yeni tuttuğumuz elinde bir zaman sonra ısındığını hissedeceğimiz o eli uzun seneler unutmayacağız. Yıllar sonra dahi o eli hatırladığımızda sıcaklığının hala avucumuzda olduğunu hissedeceğimiz, duyacağımız bir el olacaktır.

Yeni bir dünyaya atılan ilk adım ve tutulan ilk yabancı bir el ile kocaman yapının merdivenlerinin ilk basamağındayken, aslında hayatımızda çıkacağımız merdivenlerin nasıl çıkılacağını öğreneceğimiz ilk basamaktır bu.

Usta Şair Merhum Ahmet Haşim, hem ilk basamak hem ömrümüz boyunca çıkılacak basamakları tarif ederken; basamakları çıkarak yükselirken ömrümüzün de sonuna yaklaştığımız merdivenden bahseder.

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden

Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak

Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak…

Sular sarardı… Yüzün perde perde solmakta.

Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta…

Eğilmiş arza, kanar muttasıl kanar güller

Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller.

Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer?

Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta

Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.

İlk basamaktan itibaren merdivenleri hayatımız boyunca çıkma içgüdüsü, gayreti nasıl ki yaşama sevincimizin ve yükselme arzumuzun bir şevki olmuşsa, merdiven basamaklarını çıkarak bir sona yaklaştığımızın da sonucudur.

İlkokula yeni bir başlangıç olan bu ilk ve yeni okul sezonu: Sıcak yabancı ellerin unutulmayacağı, ilk basamaktan son basamağa çıkılan yolculukta zirveye, son basamağa ulaşma bilgisi, eğitimi edinecekleri, çok yüksek merdivenlerin olacağı ama yılmadan, usanmadan tırmanacakları, her basamakta ayak izlerinin olacağı, kolay çıkılan merdivenlerden çok çabuk inileceğini bilmeleri, hayatlarında başarıların, zorlukla çabayla dürüst çalışmak ile kazanılacağını öğrenmeleri temennisiyle, başarılar, yüksek ve geniş ufuklu zihin açıklığı dilerim.