CHP’de İl Başkanı Semih Balaban ile CHP Grup Başkanvekili Özür Özel arasındaki siyasi mücadelede bu hafta sonu tabiri caizse dananın kuyruğu kopacak. Cumartesi Şehzadeler, Pazar günü de Yunusemre ilçelerinde CHP ilçe kongreleri yapılacak. Her iki ilçede İl Başkanı Balaban’ın ve CHP Grup Başkanvekili Özel’in adayları çarpışacak. Merkez Şehzdeler’de Cumartesi günü MASKİ İkiz Kuleler konferans salonunda yapılacak kongrede 330 delege İl Başkanı Semih Balaban’ın ilçe başkan adayı emekli öğretmen Hakan Gürtunca ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in adayı Mimar Ferdi Zeyrek arasında bir tercih yapacak.

Pazar günü de Özür Özel’in adayı Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali ile Semih Balaban’ın adayı Avukat Yalçın Arcak Yunusemre ilçe başkanlık koltuğu için 396 delegenin oylarına talip olacaklar. CHP’de merkez iki ilçede de delege seçimleri iki ayrı grubun listelerinin çarpışması sonrası belirlendi. Kağıt üzerinde İl Başkanı Semih Balaban’ın her iki ilçede üstün olduğu görünüyor. Daha doğrusu delege seçimlerinde kazanan tarafın İl Başkanı Semih Balaban’ın listeleri olduğu iddia ediliyor. CHP’nin hafta sonu yapılacak Şehzadeler ve Yunusemre ilçesindeki başkan adaylarının dördü de pırıl pırıl. CHP’nin kulislerinde söylenen söz şu “Her iki ilçe de adaylarımız mükemmel. Kim kazanırsa kazansın partimize güç katacak” diyorlar. Cumartesi ve Pazar günü Manisa merkezindeki ilçede yapılacak başkanlık seçimleri ileride yapılacak CHP İl Kongresini de belirleyeceği tahmin ediliyor. CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel delege seçimlerinden tutun da aday belirlemelerine kadar işin içinde. Haklı tarafı var. Çünkü Yunusemre ilçesinde mahallesinde delege seçtirilmedi. Siyasette geçmişte yapılanlar unutulmuyor. Manisa CHP kurultay delegeleri Ankara’da Özgür Özel’e tepki göstermek için 18 delege Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemişti. Tabi bu durum Özgür Özel’in Ankara siyasetindeki durumunu incitmişti. Onun için Özgür Özel bu kez işi sıkı tutmaya çalışıyor. Sessiz ve derinden giden bir siyaset uyguluyor.

Ferdi Zeyrek’in adaylık açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel iki Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile birlikte gelerek Şehzadeler ilçesi Başkan Adayının Ferdi Zeyrek olduğu imajını verdi.

Yaptığı konuşmada ise, “Adaylarımızın hepsi birbirinden değerli. Ferdi Zeyrek de onlardan bir tanesi. Parti örgütündeki tecrübe ve yeteneğini buraya taşıdığında çok faydalı olacağını düşünüyorum. Partiye kim daha çok faydalı olacaksa bu görevin ona nasip olmasını temenni ediyorum” diyerek her adaya aynı mesafede olduğunu sözlerinin sonunda ifade etti. CHP İl Başkanı Semih Balaban ve ekibi ise Şehzadeler ve Yunusemre‘de seçimler kazanacakları konusunda çok iddialı. Aynen şöyle diyorlar “Özgür Özel’i bir kez daha sandığa gömeceğiz.” Tabii bu sözleri CHP’de Özgür Özel’i sevmeyenler söylüyor. Rahmetli Süleyman Demirel “Ben sandıktan korkarım” diyordu. Demokrasilerde seçmenin tercihi sandıkta belli oluyor. CHP İl Başkanı her iki kongrenin demokrasi şöleni içinde geçeceğini, kazananın CHP olacağını söyledi.

Son sözü ben söyleyeyim. Şehzadeler ve Yunusemre’de herkesin merak ettiği konu şu Cumartesi ve Pazar günü sandıktan İl Başkanı Semih Balaban’ın adayları mı yoksa CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’in adayları mı çıkacak? Gerisi hikaye.