Bir yanda koronavirüs tedbirleri bir yanda turizm mevsiminin bir türlü turizmcileri sevindirecek noktaya gelmemesi ülkemizin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Akdeniz ve Ege’de birçok otel yurtdışından gelecek turistleri bekliyor… Avrupa her zamanki Türk düşmanlığını koronavirüsü bahane ederek bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığını açıklaması ülke turizmimiz için iyi olmadı.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu tatil için en güvenli ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini anlatmak için Avrupa’ya uçtu. Bu ay içinde olumlu olumsuz gelişmeleri birlikte izleyeceğiz.

 Geçenlerde kardeşim Erdal ile Çeşme yolunu tuttum. Yollarda araç sayısı yine fazlaydı. Yazlıkçıların tatil için Çeşme ve Alaçatı’daki yazlıklarına yerleşmek için yollara düştüğüne tanık oldum. Kardeşim Erdal ile konuşa konuşa Boyalık’taki Rooms Otel’e geldik. Otelin plajına indik. Manisalı iş insanı Mert Gönül ile birlikte olduk. Durumu konuştuk. Pazar günü Mert’in plajı fena değildi. Tabiki eski işler yoktu ama idare eder diyelim.

Mert Gönül internet sitelerinde yazı yazmaya başlamış, Çeşme ve Alaçatı’daki turizmin durumunu anlatıyor.

Rooms Otel’in plajında tanıdık yüzlerle karşılaştım. İzmir’den diş doktoru hemşerimizden Tolga Özkalfa da denize girmeyi ve güneşlenmeyi Mert Gönül’ün işlettiği plajda tercih etmiş. Bu yıl Tolga Özkalfa Çeşme’de yazlık ev kiralamış. Bizim Ahmet ve İbrahim Erken de bir süredir Çeşme’de tatil yapmak için kiralık evlerle meşgul oldular. Ama gönüllerine ve keselerine göre bir yazlık ev bulamayınca fikirlerini değiştirdiler. Kaş’taki devre mülklerinde tatil yapmaya karar verdiler. Kardeşim Erdal ile barın önüne oturduk. Patron Mert Gönül “Ertuğrul abi sucuklu pizzamız çok güzel” diyerek bizlere pizza tavsiye etti. Biz de sağlıklı bir şekilde pişirilen pizzayı afiyetle yedik.

Mert Gönül’ün Rooms Otel’de sıkı sıkıya koronavirüs tedbirleri uygulanıyor. Çeşme Boyalık’ta denize girmek için uygun ve güvenli plaj Rooms Otel’in plajıdır. Temmuz ayı hareketi geçiyor diyebilirim. Çeşme’de belediye yerli turistler için sahillerde belediyenin işlettiği yerleri hizmete açtı. Güneşin batışını 2 liraya içeceğiniz çayla seyredebilirsiniz. Çeşme ve Alaçatı’da turizmin bu ay içinde hareketli olması bekleniyor. Hayırlı olsun.