Nisan ayıyla birlikte baharın müjdecisi olan Nisan yağmuru, adeta doğanın bir hediyesi olarak karşımıza çıkıyor. Mart ayının keskin soğuklarının ardından gelen bu yağmurların, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içerdiği biliniyor. Nisan yağmurlarının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, bu mucizevi yağmurun özellikleri nelerdir?

Her derde deva nisan yağmuru 

Nisan yağmurları, içerdikleri demir mineraliyle kış boyunca en alt seviyeye inen vücut demir miktarını yeniden dengelemeye yardımcı olur.

Hava kirliliğini azaltarak, havadaki zararlı maddelerin temizlenmesine katkı sağlar.

Saç bakımında kullanıldığında saçların daha parlak, canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Bitkilerin kök gelişimini destekleyerek bahçe ve tarım alanlarında verimliliği artırır.

Nisan yağmurları, tarih boyunca şifa ve bereket kaynağı olarak kabul edilmiştir. Özellikle Selçuklu döneminde, Konya'da nisan yağmurları hastalara şifa kaynağı olarak dağıtılırdı.

Gümüş, bronz ve bakır karışımından yapılan ve tarihi Mevlana Müzesi'nde sergilenen Nisan Taşı, bu geleneksel uygulamanın bir simgesidir.

Nisan yağmuru, Rûmî takvime göre Nisan ayında yağar ve genellikle Nisan ortalarından Mayıs ortasına kadar devam eder. Bu dönemde toplanan Nisan yağmurları, özellikle şifalı kabul edilir.

Nisan yağmurlarıyla gelen şifanın yanı sıra, İslam dininde de yağmurun önemi büyüktür. Hz. Muhammed'in övgüsüne nail olan Nisan yağmurları, İslam inancında rahmet ve bereketi simgeler.

Duyan tasları hazırladı bile!

Nisan yağmuru, saç bakımından cilt bakımına kadar pek çok alanda faydalıdır. Özellikle güneşe maruz kalan cilt için yatıştırıcı etkiye sahiptir ve cildin nem dengesini korur.

Nisan yağmuru toplanırken içine bazı duaların okunması, bu yağmurun şifalı etkisinden faydalanmayı artırabilir. Hz. Muhammed'in tavsiyesi üzerine, Nisan yağmuru suyunun belli dualarla 7 gün boyunca aç karnına içilmesi önerilir.

Nisan yağmuru, gözlerden ateşe kadar pek çok rahatsızlığa şifa olarak kabul edilir ve içerisinde barındırdığı doğal elementlerle vücudu güçlendirir.

Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri! Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri!

Kaynak: Haber merkezi