Koronavirüs için aşı bekliyoruz. Hafta sonu yine eve kapandık. Cuma günü Manisa siyasetinin ve iş dünyasının başarılı ismi, benim Ersan abimin aramızdan ayrılalı bir hafta oldu. Bayram Ali Baylan, Yaşar Coşkun hocamla taziyede bulunmak üzere Selimşahlar Mahallesindeki Ertürk Üzüm İşletmesine gittik. Ersan Atılgan abimin hayrına lokma dökülüyordu. Oğlu Gürkan Atılgan, damadı Borsa Başkanı Sadık Özkasap ve tanıdıklar fabrika bahçesindeydi. Gürkan Atılgan’a ve Sadık Özkasap’a başsağlığı dileklerinde bulunduk. Sonra Ersan abinin fabrikadaki çalışma odasında Bayram Ali Baylan, Yaşar Coşkun ve ben oğlu Gürkan Atılgan ile babasını konuştuk. İyi insandı. Manisa’da her zaman yardım elini zorda olanlara uzatan Ersan Atılgan abime tekrar Allah rahmet eylesin diyorum. Nasip etti hayır lokmasını da yedik. Gürkan Atılgan’a veda ederek Ahmet ve İbrahim Erken’lerin fabrikasına geçtik. Her iki fabrika yan yana olduğu için Ahmet ve İbrahim Erken ile de Ersan abimizi konuştuk. Her ikisi de “Bizlere çok faydası oldu. Ticarette yol gösterdi” dediler. Hayırlı Cuma da Bayram Ali Baylan, Yaşar Coşkun hocamla ziyaretleri tamamladık. Herkes işine giderken ben yine evime kapandım. Bugünlerde tedbirleri elden bırakmıyorum.

MAÇLAR MAÇLAR

Cumartesi günlük gazetelerimi aldım vakit geçirmeye başladım. Gündüz oynanan Tuzla-Altınordu maçını izledim. Tuzla 4-1 kazandı. Liderlik koltuğuna oturunca Manisalı hocası Taner Taşkınlar’ı telefonla arayarak başarılarından dolayı tebrik ettim. Sonra Galatasaray’ı iki hafta önce yenen Karagümrük’ün İzmir’de Göztepe ile oynadığı 1-1 berabere kaldığı maçı izledim. İki takım da birbirlerini yenebilirdi.

TRABZON-GALATASARAY DERBİSİ

Abdullah Avcı’nın Trabzon’un başına geldiği günden beri kötü günleri Karadeniz ekibi kenara bırakarak galibiyetlerle buluşmaya başladı. Trabzon Hatay’ı, Galatasaray’da Göztepe’yi geçen hafta yenip  Trabzon’da karşı karşıya geldi. Abdullah Avcı takımının başında. Fatih Terim tribündeydi. Maç başlamadan sayın bakanım Sümer Oral abimi aradım. Koronavirüs salgınından Bodrum’daki yazlığında korunuyor. Sümer abim Bodrum’da havaların iyi gideceğini öğrenince yeni yıla Bodrum’da eşi Türkan Hanım ile girecek. Galatasaray Divan Kurulu üyesi Sümer Oral abimi şans dilemek için aradım. “Sayın bakanım ilk defa size bir şey söyleyeceğim. Galatasaray Trabzon’u yenecek. Bugüne kadar hiçbir Galatasaray maçı öncesi böyle iddialı konuşmadım. Sümer abi bu Trabzon’u yeneceği” deyince sayın bakanım Sümer abi de “Ben de öyle tahmin ediyorum Ertuğrul” dedi. Nereden bende böyle bir his içime doğdu bilmiyorum. Galatasaray’ın son yıllarda Trabzon’da galibiyeti yok. Peki Trabzon Galatasaray maçının nasıl geçeceği merakımı maçın hakemi Halil Umut Meler’in çaldığı düdükle başladı maç. Galatasaray maça iyi başladı. Kaleci Okan hariç 10 futbolcu oyun sahasını parselledi. Trabzon’a oyun kurma şansını yok ediyordu. Galatasaray’ın maçta santraforu yoktu ama iki takım arasında kalite farkı vardı. Bu Galatasaray’dan yanaydı. Abdullah Avcı ile bir toparlanma devresine girer gibi gözüken aldığı şans galibiyetlerle 20 puana yükselen Trabzon’da sahaya güzel oyunu yansıtacak futbolcu yok gibiydi. Topu ve rakibi koşturan Galatasaray’dı. Sahada pres uygulamasında başarılıydı. Trabzon’a göz açtırmıyordu. Oyunun hakimiyetini yan ve orta alanda yaptığı paslarla sağlıyordu. Santraforu olmayan Galatasaray 43. dakikada Arda ile öne geçince devre arasına rahat girdi. Trabzon karşısında devreyi önde kapatmak Galatasaray için büyük avantajdı. Bir de ikinci yarının başında 55. dakikada Oğulcan’ın tek başına girdiği Trabzon ceza sahasında usta vuruşla ikinci golü atması 3 puanın habercisiydi. İyi ki VAR var. Bu golü VAR tescil etti. Sonra Galatasaray Trabzon’da aldı sazı eline istediği gibi çaldı. 90. dakika yaklaştığı anda biraz sazın akordu bozuldu ise de Galatasaray Trabzon’da Trabzonspor’ 2-0 yendi ve Pazar gününe maç fazlası ile puan cetveline lider girmiş oldu. Sayın bakanım maç bitince aradı. Bana “Tahminin tuttu. Güzel bir galibiyet oldu” dedi. Erman Toroğlu’nun dediği doğru. Fatih Terim tribünden maçı daha iyi okuyor. Birkaç ceza daha alırsa Galatasaray’a daha faydalı olacak. Tribünden yönettiği Galatasaray daha iyi oynuyor. Galatasaraylı olarak ben ve oğullarım mutlu.