Herkesin gözünden kaçtı, birçok basın kuruluşunda yer almadı, bazıları ise küçük boyutlarda yer verdi, okuyucu algılayamadı. Bu nedenle bugünkü yazımı e-imza oluşturuyor. Manisa Büyükşehir'de ‘e-imza' dönemi başladı. Belediye bir ilke imza atarak geçtiği Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nde (EBYS) e-imza uygulamasıyla artık işlemleri daha hızlı uygulamaya geçirebilecek. Bu çok önemli bir gelişme, niye mi? Bir kere şeffaf ve hesap verilebilir bir yapı oluşuyor. İşini iyi yapmayanlara göre bir uygulama değil çünkü. Bu uygulama yürek işi, gönül işi, özgüven işi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü bir kez daha tebrik etmek istiyorum, bu uygulaması için.


HİZMETLERE BÜYÜK KATKISI VAR
Evet, Manisa Büyükşehir Belediyesi, EBYS sistemi ile e-imza uygulamasına geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, teknolojideki hızlı gelişmenin birçok iş sürecinde olduğu gibi belge yönetimi sürecinde de önemli katkılar sağladığını söyledi. "Bu konuda bir süredir devam eden çalışmalarımızı tamamladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geçen ayın son haftası itibariyle EBYS sistemi ile e-imza uygulamasını başlattık. Bu proje ile hedeflenen belgelere her zaman ve her yerden kolaylıkla ulaşılması, şeffaf, hesap verilebilir bir kurum yapısının oluşturulması, teknolojinin daha fazla kullanılması, iş onay süreçlerinin daha süratli olması ve maliyetlerin azaltılması hedefleniyor" diyen Başkan Cengiz Ergün, açık, halkla bütünleşmiş yönünü bir kez daha ortaya koymuş oldu.
İLK E-İMZA'YI DA ATTI
Öyle böyle değil, bu uygulama 30 Büyükşehir Belediyesi arasında ilk defa Manisa Büyükşehir'de uygulanmaya başlandı. 30 Büyükşehir Belediyesi arasında ilk olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Ergün gurur duymasın da ne yapsın? Kendisi gibi biz Manisalıları da gururlandırdı. Ergün, "Belge alışverişinin e-imza ile daha güvenli bir şekilde yapılacağını ve kurumsal verimliliğin artacağını düşünüyoruz" diyerek, bu uygulamanın bir önemli özelliğini de hatırlattı ve uygulama başladığında elektronik ortamda üretilen ilk belgeyi e-imza kullanarak onayladı.
KUTLARIM
Başkan Cengiz Ergün gerçekten kaliteli işlerin ve başarılı projelerin adamı. Her zaman söyledim, dürüstlüğü, çalışkanlığı, disiplinli yapısı başarısının temelidir. Hiçbir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya sokmak istemediği, cesaret edemediği e-imza uygulamasını rahatlıkla yaşama geçirebilen tek Başkan Cengiz Ergün. Bu bile bize Ergün'ün liderlik özellikleri hakkında birçok ipucu vermiyor mu? Kendisini bir kez daha kutlamak istedim.
4 YAŞINDAYIZ
Gazetemiz Olay 4 yaşına girdi. Gazetede güzel bir kutlama yaptık. Mutluyduk, ama bu mutluluğumuz paylaşılınca daha da arttı. Valimiz Erdoğan Bektaş bir mesaj göndererek gazetemizin sahibi Mevlüt Aktan nezdinde hepimizin bu anlamlı gününü kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve TSO Başkanı Adnan Erbil birer çiçek göndererek aramızda olduklarını hissettirdiler. Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cihat Taysi gazetemize geldi. Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Esra Kale ve Cihat Taysi ile hoş sohbet ettik. Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da güzel bir mesajla duygularını paylaştı. Mutluluğumuz paylaşıldıkça büyüdü. Hepimizin en kötü günü böyle olsun, nice yıllara