OFF THE RECORD Yavuz Donat Kitabı…

Kasım ayında kitap okuyucularına sunuldu. Büyük ilgi gördü. Aynı ay içinde dördüncü baskı yayına hazırlandı.

Başkent ve Anadolu’nun nabzını avucunun içinde tutan Yavuz Donat, 56 yıllık meslek serüvenini aynı çatı altında 20 yıldır beraber çalıştığı Şebnem Bursalı’ya anlatarak, tüm o yaşanmışlıkların bir kitaba dönüşmesini sağlamış. 357 sayfalık o kitabı bir günde okudum. Anılar içinde kayboldum desem yeri var.

Yavuz Donat üstatla uzun yıllar dostluğumuz karşılıklı güven duygusu ile devam ediyor. Kemal Ilıcak’ın Tercüman Gazetesinde başlayan, bugün Sabah Gazetesinde devam eden bir dostluk bizimkisi… Sırf bu yüzden, kitabına olan hayranlığım ve gurur duygum herkesten başka oldu.

Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Osman Bölükbaşı, Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli, Kenan Evren, Bülent Ulusu ve Recep Tayyip Erdoğan dönemlerinde yaşanan bugüne kadar gün ışığına çıkmamış siyasi olayları öğrenmiş oldum. Yavuz Donat’la söyleşiyi gerçekleştiren ATV’NİN Ankara Temsilcisi, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, sevgili dostumu işte böyle tarif ediyor: “Gazetecilik onun için bir meslek değil yaşam tarzı. O, çok partili demokrasinin son 56 yılın yakın tanığı.”

Yavuz Donat gazeteci- siyasetçi ilişkisinin üzerine çıkmış, siyasi liderlerle dost olmayı dost kalmayı başarmış, herkesin güvenini kazanmış bir kişilik. Yavuz Donat kitabında, Anadolu’yu dolaşırken edindiği, eskiden tanıyıp da selam vermeden geçemediği dostları arasında beni de saymış.  “Manisa’da Ertuğrul Aytaç var” diyerek beni onurlandırmış. Sağ olsun.

Yavuz Donat kitabında “Bugüne kadar seçim tahminlerimde, siyasi analizlerimde yanılmadıysam yurdun her köşesindeki dostlarım sayesinde” diye de bahsederek, dostlarına verdiği önemi böyle şık bir şekilde belgelemiş.

Manisa’yı her ziyaret ettiğinde bir kahvemi içmeden ayrılmaz kentimizden. Hem gerekli ziyaretleri birlikte yapmış oluruz bu vesile ile hem de özlemimizi giderir, dostane sohbetimizi en derin şekilde yapmış oluruz.

Kitabın ardından kendisini yeniden Manisa’ya davet edeceğim. Belki bir imza günü yaparız… Manisa’daki dostların kapısını çalar kitabını hediye ederiz.

Türk gazeteciliğinin usta ismi Yavuz Donat’ın bir ayda 4 baskı yapan kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ederim.