TFF 2.Lig’e bu sene çıkmasına rağmen sezon başından beri zirve mücadelesi bırakmayan bir takımımız var. Hedeflerimiz her zaman olduğu gibi en yukarısı. Zaten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün isminin olduğu yerde hedef her zaman zirvedir. Bu bağlamda çok değerli bir spor kulübümüz var. Yarın da Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımı lider Menemen Belediyespor’u sahasında ağırlayacak. Menemen Belediyespor’un ligin son haftalarına lider gireceğini devre arasında biri bana söylese gülerdim. Hatta futboldan anlamıyor derdim. Bu kadar kopuk bir oyun oynayan takımın ligin sonuna doğru lider konumda olacağını hiç düşünmüyordum. Ama futbol bu kağıt üstünde kazanılmıyor. Bu sene Manisa Büyükşehir Belediyespor deplasmanda çok puan kaybetti. Bu kadro topluluğuna yakışmayacak puan kayıpları yaşandı. Buna rağmen hala zirve yarışındayız. Az olsa da şampiyonluk şansımız sürüyor. Yarın kritik bir müsabakaya çıkacağız. Manisa olarak takımımızın yanında yer almalıyız. Çok kaliteli bir kadromuz var. Şampiyonluk yaşamız birçok oyuncumuz var. Ben yarın Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan galibiyet bekliyorum. Ligde kritik haftalara girilirken alınacak bu galibiyet hem moralleri yükseltir hem de rakiplere gözdağı verir. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un bunu yapacak gücü var. Yeter ki kendi oyununu sahaya yansıtsın. Ama Menemen Belediyespor maçı öncesi benim çok büyük bir çekincem var. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sene hakemlerden çok çekti. Perşembe günü Menemen Belediyespor maçının hakemi kim oldu diye TFF’nin internet sitesine bakarken Özgüç Türkalp ismini görünce ‘Eyvah eyvah’ dedim. Ligin ilk yarısındaki Menemen’de oynanan müsabakada da hakem Süleyman Abay’dı. Bu sefer Özgüç Türkalp’ı atamışlar. Bu iki isimde üst klasman hakemleri olmasına rağmen vukuatları ile nam salmış isimler. Bana futbolu bilmeden hakemlik yapıyorlar. İnşallah yarın canımız hakemlik bir durumdan dolayı yanmaz. Benimde bu çekincem bir kuruntudan ibaret olur…

AKHİSARSPOR İÇİN SON ŞANS

Süper Lig’e verdiğimiz ara dün oynanan Trabzonspor-Antalyaspor maçı ile son buldu. Milli maçlar, yerel seçimler derken takımlarımız neredeyse 1 aya yakın süre resmi maç yapmadılar. Bu arayı bana göre iyi değerlendirmek lazımdı. Sakatları olan takımlar için bu süre ilaç gibi gelmiştir. Artık heyecan kaldığı yerden devam edecek. Malum Süper Lig’de Manisa’yı temsil eden tek takımımız Akhisarspor. Akigolar bu sene ligde bir türlü istediği sonuçları alamadı. Puan sıralamasında son sırada. Son 11 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 8 mağlubiyet alarak ligin dibine demir attı. Ligin boyu da kısılıyor Son 8 haftaya girerken Akhisarspor’un işi hakikaten çok zor. Bu yüzden Milli ara Akhisarspor için bir nebzede olsa soluk alma anlamına gelmiştir. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Milli maç arasında takım mental olarak kendini toparlamıştır diye umuyorum. Bu bağlamda eğer Akhisarspor ligde kalacaksa artık son şanslarını kullanıyor. Yarın Göztepe deplasmanında Akigolar. Bana göre bu maçtan alınacak kötü bir sonuç Akhisarspor’un lige havlu atması demektir. Kritik bir maç oynayacak Akhisarspor. Alınacak bir galibiyet ligde kalma umutlarını önümüzdeki haftalara taşıyacaktır. Artık Akhisarspor’un bir kıvılcım yakıp çıkış yakalaması lazım.

KUPA DA ÇOK FARKLI

Ligde adeta yokları oynayan bir takım olan Akhisarspor kupa da ise bileği bükülmeyen bir savaşçı. Geçen sezonun Türkiye Kupası ve Süper Kupa Şampiyonu Akigolar, bu sezon da gözünü kupaya dikmiş gibi gözüküyor. Bu kupa sevdası bana saçma gelse de Akhisar bu sevdadan vazgeçmedi. Ligi bir kenara atıp kupaya odaklandılar. Sezon sonu bunun faturası ağır olabilir. Ama finale göz kırpmış bir Akhisarspor gerçeği var.  Artık kupayı ikinci plana atacak bir durum yok. Görünen o ki geçen sene olduğu gibi bu sene de Akhisarspor kupada final oynayacak. İnşallah kupayı da alır. Ama unutmayalım ki ligden düşmenin götürüsü kupanın getirisinden daha çoktur.