Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, bu yıl çok coşkulu bir şekilde kutlandı. Törende Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başlayan ve 9 Eylül'de İzmir'de son bulan Kurtuluş Savaşı'ndaki 'Büyük Taarruz Atlı Birlikleri' yürüyüşünü canlandıran 10 kişilik ekip de 8 Eylül'de Manisa'ya ulaştı. Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan atlı birliklerin temsili olarak Vali Mustafa Güvençer'e Türk Bayrağı'nı teslim etmesi canlandırıldı. Sonrasında ise Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin halk oyunları ekibi tarafından sahnelenen halk oyunu gösterisi sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi.Çelenk sunumu ve resmi törenden sonra, atlı birliklerin şehirdeki yürüyüşü tüm halkta sevgiyle, heyecanla karşılandı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesinin 30 Ağustos Zafer Bayramıyla başlattığı konserler 17 ilçede şölene dönüştü. 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, neredeyse her gün, bir gecede üç ilçeye giderek her konserde halkıyla buluştu. İlçelerde ve merkezdeki konserlerde yanlarında oturduğum teyzeler o kadar mutluydular ki, biz hiç böyle konserler görmedik Cengiz başkanın sayesinde ilçemiz şenlendi dediler.
Bir Manisa'lı olarak gurur duydum. Manisa'ya böylesine güzel bir coşku yarattığınız için teşekkürler başkanım. Birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlayacağımız nice 8 Eylüllere ulaşmak dileğiyle… 
17 İlçemizi Kurtuluş günlerinde konserlerle şenlendiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün dediği gibi; ‘'Yolumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur'' 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. Kurtuluşumuz kutlu olsun Manisa.
***
Bu yıl Eylül bize bayramlarla geldi. Bayram haftası olunca sizlere Eylül yazımı yazamadım. Eylül kadınıyım, Eylülle ilgili iki satır yazmasam olmazdı. 
Hoşgeldin Sonbaharın ilk ve en güzel tadı Eylül. 
Bana hüzün ve sevinci bir arada yaşatan Eylül. 
Eylül kadınıyım ben, çok seviyorum Eylül'ü. 
İnsanın içini ferahlatan esintilerini. 
Denizin durgunluğunu, sessiz, ılık havasını. 
Yaprakların sararıp solmasını seyretmek yaşamın devamını hatırlatıyor bana…
Baharda yeni yapraklar filizlenecek çünkü, yeni hayatlar yeşerecek. 
Sadece Eylül yeter hayatı anlatmaya. 
Sevgi ile kalınız…