Sabah Gazetesi’nin duayen köşe yazarı Yavuz Donat Manisa’ya 8 Ağustos’ta geldi. Bir gün Manisalılarla birlikte oldu. Sıra ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Kızılay Başkanı Selman Keresteci, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Fevzi Açıkel, Manisa Futbol Kulübü basın sözcüsü Ertan Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanın Basın Danışmanı Cihat Taysi, Ahmet Erken, Fikret Taşcı, olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz ve Valimiz Ahmet Deniz ile bir araya geldiler.

Yavuz Donat üstadımız Valimiz Ahmet Deniz ve eşi Olcay hanımı daha önce valilik yaptığı illerden tanıyor. Geçen gelişinde Ayni Ali’de beraber olmuştuk. Kendisi ile konuşurken Celalettin Güvenç’ten sonra Manisalıların bağrına bastığı Vali Ahmet Deniz dedim. Yavuz Donat üstat “Kardeşim Necati Çetinkaya’yı unutma” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler bizi program dışına çıkardı. İlle de “Kızılay Başkanı Selman Keresteci ve Kan merkezini Yavuz abi ile ziyaret edelim” dedi. Yolumuz üzerinde Başkan Selman Keresteci ile Manisa Kızılay Şubesinin başarılarını anlattılar. Öğle yemeğini birlikte yedik.

Borsa Başkanı Sadık Özkasap 26 Ağustos’taki ilk mahsul kuru üzümün satış töreninden bahsetti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsetti. Yavuz Donat’ta Manisa Olay Gazetesi’nde Manisa Futbol Kulübü’nün formasını basın sözcüsü Ertan Korkmaz tarafından taktim edildi. Cihat Taysi ve Olay çalışanları ile fotoğraf çektirdik.

Akşam yemeğini Hayrullah Solmaz’ın Bıyık’ta yedik. Cuma günü de Yavuz Donat üstadımızı oğlum Gökhan ile havaalanına götürdük. Yavuz Donat Manisa gezisinden memnun olduğunu ifade etti. Geçen Cuma günü de Manisa izlenimlerine devam etti. “Yükselen Şehir” isimli köşe yazısını da okumanız için köşeme aktarıyorum. Derken bir baktım. Yavuz Donat’tın Düşler Kasabası okulunu gezdiğini unutmuşum Donat Okulu beğendi. Okulun bahçesini dolaşırken bol bol Bülent Koşmaz’ı andık. Torun Ertuğrul zeytin festivalinde tanıştığı Yavuz amcasını unutmamış. Gelinim Gözde ile Ayşe Taşkan’ın işlettiği okulu gezerken Yavuz Donat’a koştu. Birbirlerine sarıldılar. Yavuz Donat üstat ile tekrar buluşmak dileğiyle.