1 Kasım seçimlerinde parlamentoya girmek isteyenlerin Milletvekilliği aday adaylığı için bütün partilere müracaatları sürüyor. Ağustos ayında bir yandan tatil, bir yandan da düğün dernekler devam ediyor. Cumartesi günü dostumuz, Belediye Başkanlığı da yapan Zafer Ünal ve eşi Nursel hanım, küçük kızları Gözde'yi evden uçurdu. Saruhan Otel'deki nikah ve düğün törenine katıldım. Havuz başı davetlilerle doldu boşaldı. Zafer Ünal başkanlığı dönemi ve sonrasında Manisa'nın sosyal aktivitelerinin hep içinde oldu. Dostları ile toplumla bağlarını hiç kopartmadı. Oğlum Gökhan'ın nikah şahitliğini yapan, Başkent medyasının duayeni, Sabah Gazetesi'nin Köşe Yazarı dostum Yavuz Donat'ın oğlumun düğünü ile ilgili yazdığı gibi, "Rüzgar esmezse harman kaldırılmaz, El, alem, eş, dost katılmazsa nikah kıyılmaz". Ne güzel söz. İşte, Yavuz Donat üstadımın dediği gibi Ünal ve Özer ailelerinin mutlu gününde Manisa ve Ankara'dan gelen misafirler bu ailenin ve iki gencin sevincine ortak oldular.
SÜMER ABİM DE GELDİ
Saruhan Otel'e gidince önce resepsiyona uğradım, benim ve Zafer başkanın ortak dostu Adalet Partisi, Doğru Yol, Anavatan ve MHP'den Milletvekili ve Bakanlıklar yaparak Manisa'ya ve ülkeye hizmetleri geçen Sümer Oral'ı düğüne inip inmediğini sordum. Sümer abim Bodrum'dan katılıyordu düğüne, Zafer başkan ve benim misafirimdi. Havuz başındaki düğüne indiğini öğrenince ben de oraya yöneldim. Zafer başkan, eşi Nursel hanım, dünürü Muharrem bey ve eşi Meral hanım konuklarını karşılıyordu. Şöyle havuz başına baktım, hani gemi yükünü almış harekete hazır gibi. Davetliler masalarındaki yerlerine oturmuşlar. Zafer başkan, "Sümer abinin masasında yerin" dedi. Masaya gittiğimde Ersan Atılgan ve Ertuğrul Dayıoğlu, eşleri ile oturuyordu. Ümit Canuyar, Sümer Oral, Adil Aygül ve ben, eşsiz gelmiştik. Masa da masa, Manisa siyasetine dönem dönem damgasını vurmuş, birbirinden değerli politikacılardan oluşan abilerimle oturuyordum. Hepsi ile siyasette yol arkadaşlığı yaptım. Ümit Canuyar İl Başkanı ve Milletvekili olarak Manisa'ya hizmetleri olmuş abim, Ersan Atılgan Belediye Başkanlığı'nda Basın Danışmanı olarak görev yaptım, Ertuğrul Dayıoğlu iki dönem Belediye Başkanlığı sırasında Spil Dağı turizmini ilk tespit edenlerden, Adil Aygül de Dayıoğlu gibi iki dönem Belediye Başkanlığı yaptı. Hep beraber olduk. Sayın Bakanım Sümer Oral'ı anlatmama gerek var mı? Bilmem. Cumhuriyet hükümetlerinde uzun süre Maliye Bakanlığı yapmış beyefendi bir siyasetçi olan Sümer Oral, benim de Sümer abimdir. Önce geçmiş siyasi yaşamındaki hatıralar dile getirildi. Doğru Yol Partisi'ni canlandıran Manisa'dır. 1986 ara seçimlerinde Sümer Oral ve Ümit Canuyar, Anavatan'ın Ekrem Pakdemirli'sini ve Mehmet Keçeciler'ini sandığa gömen iki siyasetçidir.
KİMLER YOKTU Kİ…
Şöyle etrafıma baktım, Doğru Yol Partisi'nde bakanlık yapan Rıza Akçalı da davetliler arasındaydı. Ali Filizkan ve Mehmet Hakkı Özbayır'ın masasında ise MHP Milletvekili Zeynel Balkız, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı ve nikahı da kıyan Şule Uygur ile eşi Rıfat Uygur oturuyordu. Zafer başkan, eşi Nursel hanım, dünürü Muharrem bey ve eşi Meral hanım konuklarıyla tek tek ilgileniyordu. Manisa ve Ankara'nın seçkin davetlilerinin katıldığı düğünde gözüme çarpan dostlarımın arasında Anemon Otelleri Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Salim Yavaş, Levent Gönül, Ahmet Erken, Ali İhsan Ağar ve eşleri, Semih Vardarer, Nihat Akyol, İdris Şendil, Mustafa Özer, Hüseyin Akdede, Manisa'da Tugay Komutanlığı yapan paşam Özcan Nalbantoğlu, Halim Sezici, Diş Doktoru Remzi Örümlü, Zafer Ünal'ın kardeşi Bülent Ünal, Oğuz ve Nazif Sümer vardı.
ÇEKİMLER FLYCAM İLE YAPILDI
Nikah ve düğün töreni görkemliydi. Beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldığında muhteşem bir tablo oluştu. Bu arada Evren Kasırga da farklılığını ortaya koyuyordu. Gökyüzünden flycam ile fotoğraflar çekiyordu. Ersan abi "Bu ne?" diye sordu, "Evren fotoğraf çekiyor" dedim. Her dalda olduğu gibi bu dalda da teknoloji harikalar yaratıyor. Anne babaların en büyük arzusu evlatlarının mutlu bir yaşam sürmesi.
Ben de Gözde ve Özkan çiftine bir ömür boyu mutluluklar dilerim.