Dünyada ve ülkemizde ilgi çekici durumlara ve hareketli günlere tanık oluyoruz. Dünyada ABD Başkanı Biden oldu. Azerbaycan 44 günde Ermenistan’ı dize getirdi. Barış anlaşması imzalandı. Tekrar Azerbaycan’ın zaferini kutluyorum.

Peki ülkemizde ne oldu? Pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa ettiğini duyurdu. 30 saatlik sessizlikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifanın kabul edildiğinin açıklaması ile karşı karşıya kaldık. Pazartesi geceyi Salıya bağlayan saatlerde yeni Hazine ve Maliye Bakanlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lütfi Elvan’ı atadığını öğrendik. Daha öncede ekonomideki nöbet değişikliği Merkez Bankası başkanlığına cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Naci Ağbal’ın atanması gerçekleşmişti. Bir kısım medya damat kayınpeder arasındaki anlaşmazlığı görmemezlikten gelmesi 52 yıl bu mesleği yapan beni hayretler içerisinde bıraktı. Sabah Gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas dün köşesinde bu konuya değindi. Barlas, Berat Albayrak’ın beş yıllık bakanlığı süresinde büyük hizmetler yaptığına değinerek “Albayrak’ın istifası ile bu istifanın Cumhurbaşkanı tarafından kabulüne kadar geçen süre Türk medyası için dramatik bir sınava konu oldu. Bir kısım medyanın (kendi grubunu kastediyor) bu süredeki kararsızlığı ve habersizliği bir çeşit oto sansüre konu kılması çok yanlıştı.” Üstat Barlas doğru söylüyordu. Yazısının altına imzamı atarım. Olan oldu diye geçiştirilecek bir konu değil. Bir kısım medya meslek etiğinde sınıfta kaldı deyip konuya nokta koyuyorum.

YENİ MALİYE BAKANI LÜTFİ ELVAN

Hazine ve Maliye Bakanlığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Lütfi Elvan 2 yıldır başkanlığını yaptığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna Salı günü son kez katıldı. Milletvekilleri ile vedalaştı. Bakanlık toplantı salonunda fotoğraf paylaşarak görevine başladığını duyurdu ve “Enflasyonla kararlı mücadele sürecek” açıklamasını yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bu göreve atanmasının kendisi için sürpriz olduğunu söylerken bir gazetecinin “devir teslim töreni gerçekleşecek mi?” sorusuna “Berat Beyin sağlık problemleri nedeni ile maalesef onu gerçekleştiremeyeceğiz. Kendisi ile görüştüm. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettim. O da bize görevimizde başarılar diledi” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan TBMM’de yemin etti. Ülkemiz ekonomisinde yeni bir sayfa ile karşı karşıyayız. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası başkanlığına getirilen Naci Ağbal yönetecek. Merkez Bankası Başkanı Ağbal da Maliye Bakanlığı geçmişte yaptı. Şimdi bu ikilinin uyum içinde çalışıp çalışmayacağını merak edenken aklıma Türkiye Cumhuriyeti devletin maliyesini beş buçuk yıl yönetmiş Sümer Oral abim geldi. Kendisi ile her hafta birkaç kez görüşüyorum. Galatasaraylı olarak dertleşiyoruz. Zaman zamanda ülke meselelerini konuştuğumuz oluyor. Sümer Oral bakanıma Pazar akşamı Galatasaray maçının devre arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği haberini ben verdim.

SÜMER ORAL “ELVAN VE AĞBAL UYUMLU ÇALIŞIR”

Sümer Oral Salı günü beni aradı yanımda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Şehzadeler Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu vardı. Sümer Oral bakanıma yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı tanıyıp tanımadığını sordum. Ülke ekonomisinin girdisi çıktısını Bodrum’dan takip eden Sümer Oral bakanım bana dedi ki “Lütfi Elvan’ı iyi tanırım. Beyefendi, alçak gönüllü, ekonomi konusun iyi bilen bir arkadaşım” dedi ve ben “Sümer abi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ı atamasını nasıl yorumluyorsun?’” diye sorunca “Olumlu buluyorum. Lütfi Bey iletişimi iyi kuran bir kimliği var. Milletvekilliği ve bakanlığında bunu ortaya koydu. Maden Mühendisi olduğuna bakmayın ekonomiyi iyi bilir. Zor bir görevi üstlendi. Allah yardımcısı olsun” derken ben yine dayanamadım “Sümer abi Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile uyum içinde çalışabilir mi?” diye sordum. Dostum sevgili abim koronavirüs tedbirleri altında Bodrum’da sonbaharı eşi Türkan Hanımla yaşayan bakanım Sümer Oral “Ertuğrulcuğum Elvan ile Ağbal arasında çalışma alanında problem olmaz. Uyum içinde çalışacaklarını göreceksin. Naci Ağbal’I da iyi tanırım. Ülke bizim ülkemiz. Gündemde ekonomi. Allah her iki maliye kökenli arkadaşlarıma yardım etsin” dedi. Bende “Bize de izlemek düşer derken artçı depremle karşılaştım. Sonrasında 65 yaş üstüne gelen sokağa çıkma yasağı ile. Bundan sonra 10.00 ile 16.00 arası sokakta gezme izni var. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Koronavirüsün sorumlusu ve saçanı 65 yaş üstü bizler miyiz? Bütün kabahat bizlere yükleniyor. Psikolojimizi düzeltirken yine sıkıntılar içinde olacağız. Sesime kulak verin. Bizleri evlere kapatmak yanlış. Siz bilirsiniz. Her gecenin bir sabahı var. BİZLERİ EVE KAPATMAYIN.