Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki akla hayale sığmayan günlerden geçiyoruz. Elbette ki bugünler geçecek, yaşanan kayıplar belki de canımızı çok yakacak ama, acıyı bal eğleyerek güzel günlerde yine nefes almaya devam edeceğiz. Dünya bize 'Durun, hayatın muhasebesini yapın, anlayın, kendinizi iyileştirirken beni de iyileştirin' dedi.

Hayatı günlük yaşamaya başladık. Öyle bir tempoya kaptırdık ki kendimizi vicdanımızın sesini duyamaz olduk. Bencillik bizi adeta esir aldı. Hırs, gösteriş, maddiyat ve böbürlenme bize güzel olan her türlü duyguyu unutturdu. Manevi değerlerimizi yerle bir ettik.

İnsanoğlu olarak kendimize bunları yaparken, yaşadığımız dünyaya da yapmadığımızı bırakmadık. Öyle güzel, öyle huzurlu, öyle düzenli gidişata sahip dünyamızın dengesini bozduk. Yaktık, yıktık. Eziyet ettik. Yaraladık, öldürdük. 'Derdi dünya olanın dünyalar kadar derdi olur' dercesine hayatı durduran, eşi benzeri olmayan bu günleri yaşıyoruz.

'Herkes değişecek' diyor bize dünya. Şu an sabır döneminde, yaşadıklarımızı anlama günlerinde, iradeli davranarak bize kafa tutan dünyaya merhametimizi gösterme zamanındayız. Sabırlı olup içinde bulunduğumuz bu dönemi idrak ederek güzel günlere yine kavuşacağız. Farkındaysanız şu andaki her durumumuza şükreder olduk, ki evlerimizde özgürlüğümüz kısıtlanmış haldeyken. Bu süre zarfında sevgi dolu halimizi, merhametimizi, hoşgörümüzü, yüce gönüllülüğümüzü, yardımseverliğimizi yani insanlığımızı yeniden kuşanmanın vaktinin geldiğini gerçekten anlarsak, dünya yine eskiden olduğu gibi dönmeye başlayacak, inanıyorum. Dünya bizi bilmediğimiz bir yerden sınava tabi tutsa da, içimizde bir yerlerde kalan insanlığımız bizim bu sınavdan başarıyla çıkmamızı sağlayacak.

Çok fazla birşey değil dünyanın bizden istediği. Yaradılışımızda zaten var olan insani duygularımızı hatırlayalım. 'İnsan insanın şifasıdır' sözünden yola çıkarak yüreğimizi açalım. Empati kuralım. Nazik olalım. Birbirimizi anlayalım. Dünyanın kalbi bahar günleri için atarken, bizler de kalbimizin dünya için, insanlık için atmasına izin verelim.

'Oldu bile' diyerek, hayatın içinde kalbimizle, sevgimizle, merhametimizle, güzelliklerle yer almamız dileğiyle, sağlıklı günlerde buluşalım.