Türkiye’nin neredeyse her yerinde olduğu gibi Manisa’da da başıboş sokak hayvanları vatandaşları endişelendiriyor.  Vatandaşlar, köpeklerin sürü halinde kontrolsüz bir şekilde dolaşmalarıyla ilgili yaşanan sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Son olarak Yunusemre ilçesi, Atatürk Mahallesi 5949. Sokak ve çevresinde bir vatandaşın kaydettiği görüntüler tedirgin etti. Görüntülerde sürü halinde dolaşan başıboş sokak köpeklerinin yanından bebek arabasıyla geçen vatandaşlar ve küçük çocukların geçtiği gözlemlendi. O anları kameraya alan vatandaş çocuklara seslenerek sakinleştirmeye çalıştı.

WhatsApp İhbar Hattımıza ulaşan mahalle sakini yetkililere başvurduklarını ancak henüz bir geri dönüş alamadıklarını dile getirdi. Manisalı vatandaş, “Köpeklerle başımız dertte… Çocuklar okula gidemiyor, bakkala markete gidemiyor. Yetkili aradık ama bir haber yok.” açıklamasında bulundu.

Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu Bakanlık resmen duyurdu! İsrail'le ticaret tamamen durduruldu

Bu durumun çocukların güvenliği üzerinde olumsuz etkileri olduğu ve mahalle sakinlerinin endişelerini artırdığı belirtiliyor. Yetkililerin konuya acil olarak müdahale etmesi ve çözüm bulması bekleniyor.

2023 yılında Manisa’da yaralananlar olmuş, başıboş sokak köpeği saldırısı nedeniyle bir kişi motosikletten düşerek hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Manisa Kulis Haber