“Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri” hakkında alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen sene 1 Mayıs’ta  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Bu kararnameye göre, konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında oluşan ilk fatura bedellerindeki sistem kullanım ücretlerinin tamamı ve 1 Mayıs 2024'e kadar oluşacak sonraki faturalarda 25 Sm3'e kadar olan doğalgaz tüketimiyle ilgili sistem kullanım ücretleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılandı.

Geçtiğimiz dönemde alınan bu kararlar doğrultusunda, ilk faturaların tamamı devlet tarafından karşılandı. Ardından 25 metreküpe kadar olan kullanım ücretleri bütçe aracılığıyla ödeniyordu. Bu uygulamanın sona ermesine az bir zaman kaldı.

Uzatma yapılmadı

Geçen sene alınan kararname doğrultusunda uzatma açıklaması yapılmadı. 1 Mayıs'tan sonra artan tüketimle birlikte vatandaşların faturalarında fiyat artışı olabilir.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor… Benzin ve motorine zam geliyor! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor… Benzin ve motorine zam geliyor!

Kaynak: Haber Merkezi