Güzel günleri beklerken koronavirüs tedbirleri ile karşı karşıya kaldık. Hafta sonunu yasaklarla geçirip hayatımızı eve hapsettik. Televizyon hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Milli maç arası nedeni ile ara verilen Süper Lig imdadıma yetişti. Açılış maçlarında iki yaralı takım Fenerbahçe ve Beşiktaş süper başlangıç yaptı. Bana da keyifli bir Cumartesi günü ve gecesini yaşattılar.

Fenerbahçe Başkentte Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek Konya yenilgisinin yarasını sardı. Gece de Beşiktaş formda Başakşehir’i 3-2 yendi. Fenerbahçe ve Beşiktaş bu galibiyetleri ile oynayacaklar. Derbi maçı öncesi moral depoladılar.

Ne demiştik bugüne kadar köşemde yazdığım spor yazıları içinde Fenerbahçe için “Transfer şampiyonu”. İşte bu Fenerbahçe yabancı ve yerli futbolun en kaliteli kumaşlarına sahip. Usta da Erol Bulut. Eline makası alıp süper bir elbiseyi dikip eserini futbolsever ve Fenerbahçe camiasının önüne koyması gerekiyor. Erol Bulut bunu geniş kadrosu ile yapmaya çalışıyor. Bazen hatalar yapıyor. Bazı futbolcuları küstürecek duruma getirse de Teknik Direktör Erol Bulut’un kredisi şimdilik yüksek. Fenerbahçe Başkentte Gençlerbirliği’ni 5-1 yendi. Skor harika. Harika olmasına harika da bu maçta Gençlerbirliği kalecisi Nordfeldt’in bir tek kurtarışını gördünüz mü? Fenerbahçe altı, yedi kez geldi. Gençlerbirliği kalesine 5 gol bırakıp geri döndü. Bu maçta Mert Hakan ilk kez on birle sahaya çıktı. Hocası Erol Bulut’a “Ben kulübede oturacak adam değilim” dercesine bir futbol oynadı. Gençlerbirliği galibiyetinin ilk golünü muhteşem attı. Oyun 1-1 iken Fenerbahçe’ye verilen penaltı için Hakem Halil Umut Meler düdüğü çaldığında “Ben böyle penaltı mı olur?” dedim. Oğlum Gökhan da aynı görüşteydi. Pozisyonun tekrarını izleyince “Helal olsun hakeme penaltıyı güzel yakalamış” dedim. Kısaca Fenerbahçe sahadaki mücadelesi ve klas ayaklara sahip oyuncuları ile taraftarına güzel bir galibiyet hediye etti. Fenerbahçe her geçen gün daha iyiye gidiyor görüntüsü veriyor. Önemli sınavı Beşiktaş maçı olacak. Derbiler kolay olmaz ama Fenerbahçe’nin havası iyi sahada ne olur bilmem.

Milli aradan sonra kavuştuğumuz Süper Lig’in başlangıç gününün gecesi Beşiktaş Başakşehir’e sürpriz yaparak yendi. Başakşehir’i ilk yarıda sahadan sildi Beşiktaş. İlk yarının sonlarında iki gol bularak 3 puanın yolunu açtı. Takımın lideri Atiba harikaydı. Bir defa ilk yarıda sahada mücadele eden Manchester fatihi Başakşehir’e göz açtırmadı. Ama ikinci yarıda skoru 3-0 yapmasına rağmen Beşiktaş’ta yorgunluk ortaya çıkınca Başakşehir 2 gol attı. Kaleci Utku kalesinde devleşti de galibiyete kavuştu. Stoper oynayan Necip Uysal’ın “İkinci yarıda şanslıydık” dediği gibi. Beş on dakika daha vakit olsaydı Başakşehir oyunu lehine çevirebilirdi. Bu arada Başakşehir lehine hakem Ümit Öztürk’ün verdiği VAR ile ceza sahası dışına çıkarılan hareket meğerse gerçekten ceza sahası çizgisi üzerinde olduğu için penaltıymış. Tabi bizler televizyonda Erman Toroğlu’nun yorumu ile öğrendik. Ne oldu ise oldu. Kartal yüksekten uçmaya başladı. Kadıköy deplasmanı öncesi 3 puanla havasını buldu. Beşiktaş’ı Fenerbahçe karşısında daha iyi değerlendireceğiz. Sergen Yalçın gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz diyor. Eldeki malzemeye göre konuşuyor. Futbolda her zaman mucizeler olur Sergen Yalçın. Beşiktaş’ın kadrosu da o kadar kötü değil ama ortada bir gerçek var. Koronavirüs bizlerin kimyasını nasıl bozuyorsa kulüplerin de durumu aynı. Koronavirüse yakalananların sayısı futbol aleminde de her geçen gün artıyor. Seyircinin olmadığı ortamda oynanan futbolun ne tadı ne de tuzu var. İnşallah futbol sezonu ara verilmeden oynanır.

Not: Yavuz Donat üstat ile Manisa turumu yarın okuyabilirsiniz.