Aort darlığı bulunan ve açık ameliyatı riskli olan 76 yaşındaki Kadın Özdemir isimli hasta, Manisa Şehir Hastanesinde ilk kez uygulanan TAVİ olarak bilinen kasıktan kateter ile kalp kapağı değişimi operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Doç. Dr. Ramazan Gündüz, "Hastamız Kadın Özdemir, 76 yaşında ciddi bir aort kapağı darlığı olan bir hastaydı.

Hastanın tekrarlayan bayılmaları mevcuttu ve bu sebeple bize başvurdu. Burada ekosu ve tüm tetkikleri yapıldığında ciddi bir aort darlığı tespit ettik.

Kalp Damar Cerrahlarımız değerlendirdi, hastanın açık ameliyatının çok riskli olduğunu söylediler daha sonra hastanemizin 3. basamak onayı geldikten sonra ben hastamızı tekrar aradım ve çağırdım. Burada hastayı kateter laboratuvarımızda 40 dakika süren bir işlemle kasıktan kalp kapağı değişimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Hastamızı bir gün sonra servise aldık, iki gün sonrasında da yani bugün hastamızı şifayla taburcu edeceğiz. İşlem çok başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Hastamızın da herhangi bir şikayeti yok. Manisa Şehir Hastanesi artık 3. basamak bir hastane olduğu için Kardiyoloji alanında kasıktan kalp kapağı değişimi (TAVİ) gibi 3. basamak işlemleri hastanemizde yapabiliyoruz.

Yüksek tansiyona iyi gelecek 7 yaşam tarzı değişikliği Yüksek tansiyona iyi gelecek 7 yaşam tarzı değişikliği

Vakayı beraber gerçekleştirdiğimiz Doç. Dr. Bekir Serhat Yıldız, Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen hocalarımıza ve desteğini esirgemeyen Anestezi, Kalp damar Cerrahisi hekimlerimize bu operasyonda görev alan tüm personellerimize teşekkür ederiz" dedi.

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Hekimi Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, "TAVİ işlemi kateter bazlı bir işlem yani kasıktan girdiğimiz bir kateterle yaptığımız bir işlem.

Kalp kapaklarında ciddi darlıklar olan özellikle açık ameliyat riski yüksek ve çok yüksek riskli hastalarda uyguladığımız bir işlem.

Hastamızın da ameliyatı çok yüksek riskliydi. Hastamızı, Anjiyo laboratuvarında göğsünü açmadan kasığından kateter yardımıyla kalp kapağını değiştirdik.

Yerine koyduğumuz protez kapak aktif olarak çalışıyor. Hastamız artık normal hayatına devam edebilir durumda" açıklamasında bulundu.

Kadın Özdemir'in oğlu Ali Özdemir, “Annemin geçen yıl bayılmaları başladı, Demirci Devlet Hastanesi Manisa Şehir Hastanesine sevk etti. Ramazan Bey daha önceden de doktorumuz olduğu için tekrar ona getirdik. Aort kapağının daraldığını ve değişmesi gerektiğini söyledi ve sonrasında ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi.

Şimdi de annem inşallah sağlığına kavuşur. Ramazan Bey’in ekibine ve tüm emeği geçen personellere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA