Geçtiğimiz hafta play-off’lar öncesi ‘İnanmak başarmanın yarısından fazladır’ demiştim. Manisa Büyükşehir Belediyespor için tam da öyle oldu. İnandılar, yarı final yolunda yolun büyük bölümünü geçtiler. Diğer tarafta Akhisarspor ise inançsızlığını kıramadı ve Evkur Yeni Malatyaspor’a mağlup olarak ligde kalma umudunu mucizelere bıraktı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Tuzlaspor deplasmanında hata yapmadan dönmeyi başardı. Açıkçası Taner Taşkın’ın gelişiyle özgüveni artan bir takımın oradan galip dönebileceğini az çok tahmin etmiştim. Öyle de oldu. Kırmızı Grup’taki diğer maçta Fatih Karagümrük, Şanlıurfaspor deplasmanında zorlansa da 1-0 kazanmayı başardı.

Beyaz Grup’ta da play-off karşılaşmalarında güzel mücadeleler yaşanıyor. Sarıyer, evinde Kastamonuspor 1966’yı 1-0’la geçti. En çok merak edilen Sakaryaspor-Samsunspor maçında ise ev sahibi Sakaryaspor 1-0 kazanarak Samsun’a avantajlı gidecek. İkinci maçlar daha da heyecanlı olacaktır.

Büyük finalde Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Samsunspor’un karşı karşıya geleceğini düşünüyorum. Bunu bana düşündüren nedir derseniz; Taner Taşkın. Sezona Samsunspor’un başında iyi bir giriş yapan Taşkın, daha sonra ayrılmak durumunda kalmıştı.

Kadere bakın ki Taner Taşkın diğer grupta zirve mücadelesi veren memleketinin takımı Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başına geçti. Üstelik ligin bitimine iki hafta kala.

Sonuçları önceden kestirmek elbette zor ancak kaderin bir cilvesi yaşanır mı hep birlikte göreceğiz. Ancak kehanetim tutarsa Taner Taşkın, tarih yazmış olur…

Haydi Hoca’m yaz bir TARİH…