Manisalılar olarak çok şanslıyız. Toplumsal duyarlılığı yüksek, insan odaklı çalışan, her an halkın arasında olan bir valimiz var. Bizlerde vatandaşlar ve sürücüler olarak verilen eğitimlere haberlere daha duyarlı olur, yapılan hizmetlere zarar vermeden kendi malımız gibi kullanırsak daha yaşanabilir bir MANİSA’yı hep birlikte oluşturabiliriz.

Yaşadığımız şehre, birlikte yaşadığımız insanlara biraz daha duyarlılık biraz daha farkındalık…

DUYARLI FARKINDALIK ile yaşanabilir şehirler huzurlu toplum birbirine saygılı insanlar sanırım hepimizin özlemi.

Şehzadeler İlçesi Şehitler Orta Okulu önünde gerçekleştirilen ‘Yaya Güvenliği Nöbeti’ uygulamasına katılan Vali Ahmet Deniz, ‘Yaya Önceliği Yaşam Önceliği’, ‘Yaya Güvenliği Nöbetindeyiz’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler ile birlikte yaya geçidini kullanarak cadde de karşıdan karşıya geçti.

Valimiz Ahmet Deniz; Bilgilendirici broşür dağıtarak sürücülerden yaya geçitlerinde yavaşlayarak yayalara yol verme konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Kurallara uymayanlar hakkında da gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Bu tür etkinliklerle bir farkındalık oluşmasını hedefliyoruz. Çünkü trafik kazası sebebiyle bir canı daha kaybetmek istemiyoruz. Alınan tedbirler sayesinde son 1 yıl içerisinde Türkiye genelinde ölümlü trafik kazalarında yüzde 30’a yakın azalma sağlandı. Trafik kuralları bizlerin can güvenliğini sağlamak için o yüzden kurallara uyma konusunda daha duyarlı olmalıyız” dedi.

*******************

Anne ve babasını kanserden kaybetmiş biri olarak FARKINDAYIM.

Kanserle mücadele eden herkese güç ve sabır diliyorum. Kanser değil siz güçlüsünüz. İnsanların hayattan bitmek tükenmek bilmeyen beklentileri vardır. Ve karşılanan her beklenti yerini başka bir isteğe bırakır. Sonu gelmeyen isteklerimiz bizi tatminkâr olmayan ve yetinmeyi bilmeyen bireyler haline getirir.

Yetinmek, şükretmek öyle bir erdemdir ki malınıza ve sahip olduklarınıza anlam yüklerken aynı zamanda zenginliğinizi fark etmenizi sağlar. İçinizdeki sahip olma dürtüsüne dur demeyi öğrenmezseniz zamanla o dürtülerin esiri olursunuz. Hedef haline gelen istekleriniz mutluluğa ulaşmak için birer sebep haline gelir. Bütün bu tatmin olmaz arayışlara dur demek de ancak elinizdekilere şükretmenizle mümkündür.

Teknolojinin rahatlığını yaşarken ne kadar maddeci olduk.

İnsani değerleri tüketiyoruz. Her şeyin çıkar olmadığı, önce pozitif insan olmanın önemli olduğu bir dünya yaratmak elimizde… Olumlu insan olmak pozitif zihni yapıya sahip olmak ve her şeyi “kendi gerçekliği içinde kabullenmek” mutlu olmayı sağlayan önemli unsurlardandır Kendisiyle barışık olmayan hiç kimse ile barışık yaşayamaz.

 Olumlu insan her şeyi olumlu yapıcı ve güzel tarafından görür Yetinmesini bilir Gerçekleri kendi kabullerine uydurmaya çalışmak yerine kabullerini gerçeklere uydurmaya çalışır Mutlu olması kolaydır ve elindekilerle yetinmeyi bilir.

Hayat bize verilmiş en güzel hediye. Hayatın bize verdiği kadarıyla yetinmeyi bilir misiniz ? Bilsek te bilmesek te, yara bere içinde geçeceğiz hayatın yollarından… O yüzden siz yetinmeyi bilin de…

İster hayat çiçeklerle gelsin, isterse vursun geçsin… Yetinmeyi şükretmeyi bilerek olgunlaşmış ruhlara hayat yolu hep aydınlık olur…

Sevgi ile kalın…