Yazıma başlamadan önce iki yıl üst üste Çekirdeksiz kuru üzüm törenini için Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi Manisa’ya getirebilme başarısını gösteren Ticaret Borsası Başkanı sevgili dostum Sadık Özkasap’ı kutluyorum.

Ben Çeşme’de tatilimi Geçen hafta içinde Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ın basın danışmanı kardeşim Rıdvan Körpe beni aradı. Bu yıl 94.sü yapılacak olan törene davet etti ve programı anlattı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen sene olduğu gibi bu yıl da törene geleceğini Rıdvan Körpe’den öğrendim. Programımı ona göre ayarlayıp törene katılmayı çok istedim ancak başka sebeplerden dolayı bu sene törene katılamadım.

Öğrendiğim kadarıyla Ticaret Borsasının salonu yenilenmiş ve muhteşem bir tören salonu yapmış Sadık Başkan. Gidenler öve öve bitiremediler. Hatta Tören dediğin böyle olur diyenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı.

Törene Manisa Protokolünün tamamının katıldığını öğrendim. Cengiz Ergün, Ömer Faruk Çelik, Mehmet Çerçi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yeni rektörümüz Ahmet Ataç, A’dan Z’ye herkes oradaymış.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Üzüm Üreticilerine müjdeler vermiş. Bu yıl üzüm rekoltesi 300 bin ton olarak açıklandı. Bakan Pakdemirli üzüm fiyatının 10 TL’nin altına düşmesi halinde TMO olarak müdahale edeceklerini ve üreticiyi mağdur etmeyeceklerini söylemiş. Manisa üzümün başkentidir. İhracatta 500 bin dolara yakın gelir sağlıyor ülkemize.

Bakan Pakdemirli ve törene katılanların daha sonra Yeni Harmandalı’da üzüm hasadı yapmaları da Manisa çiftçisine moral oldu. Ben bu güzel töreni yapan Borsa çalışanlarını gönülden kutluyorum. Rıdvan Körpe’den törenle ilgili detayları aldım ve çok mutlu oldum. Tabi bu törenlerin Ağustos ayına denk gelmesi beni biraz zorluyor. Malum tatilde oluyorum. Ama ne yapalım. Önümüzdeki sene inşallah törene katılmaya çalışacağım.