Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan MASKİ, ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Ahmetli ilçesini ziyaret eden MASKİ, Ahmetli Belediyesi Düğün Salonunda mahalle muhtarlarıyla görüştü. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya, MASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Plan-Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Ahmetli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Açıkgöz ve Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina katıldı. MASKİ'nin yeni kurulduğunu ve büyük hizmetler yapmak için çok erken olduğunu ifade eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Başaran, muhtarların önümüzdeki süreç ile ilgili sabırlı olmalarını isteyerek, "Artık Manisa'nın belli bir bölgesini düşünerek değil, tüm Manisa'nın geleceğini düşünerek planlamalar yapıyoruz" diye konuştu.

"STRATEJİK 5 YILLIK PLANLAMALAR YAPIYORUZ"
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Başaran, Manisa genelinde kullanılan suyun kuyulardan temin edildiğini ifade ederek, "Manisa artık büyükşehir. Bunun nimetlerinden faydalanalım. Manisa içme sularını genellikle kuyulardan temin ediyor. Kuyularda su bitiyor, yerine başka kuyular açılıyor. Artık bu sistemden vazgeçelim. Barajlar inşa edelim. Kuyularda su biter fakat barajlarda suyun bitmesi çok zor. Bu yüzden bizde Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yapıyoruz. Sürecin ilerlemesiyle inşallah inşa edeceğimiz barajlarla su kıtlığı problemlerini en aza indirgemek istiyoruz" diye konuştu. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Başaran, toplantıya katılan Ahmetli muhtarlarının mevcut mahallelerindeki vatandaşları da aydınlatmaları gerektiğinin önemine değinerek, "Köylerin kanalizasyonu elbirliği ile yapılıyordu ve sonuç olarak plansız bir uygulamaydı. Fakat şimdi Manisa'nın genelinde bu işlemleri yapacağımız için kanalizasyon şebeke sistemlerinin bir haritasını çıkarmalıyız. Bu sayede sadece gelişigüzel yapılmış kanalizasyon şebeke sistemlerinin yaratmış olduğu problemlerden kurtulacağız. Mevcut kanalizasyonun atıklarının doğaya başıboş bir şekilde bırakmadan bu atıkları terhis etmiş olacağız. İnşa edeceğimiz Atıksu Arıtma Tesisleriyle suyun ekonomik kullanımını da sağlayacağız. Bu yüzden mahallelerinizde yaşayan vatandaşları da aydınlatın, onlar da bu sürecin sonunda su kıtlığı problemlerini en aza indirgeneceğini bilsinler" dedi.

EKİPMAN VE LOJİSTİK DESTEĞİ
Ahmetli mahalle muhtarlarına MASKİ'nin tüm ilçelerde işlemleri henüz devralmadığını hatırlatan Başaran, "tüm ilçelerimizde işlemleri devralmadık. Zaten yeni kurulmuş bir birimiz. Bütçemiz elverdiği sürece eksikliklerinizi gidereceğiz. Büyük hizmetler için şu anda sizlere söz veremiyorum. Fakat su depolarınızın eksiklikleri olabilir. Klorlama ölçüm cihazınız, şamandıra sisteminizde bir arıza olabilir, ya da vanalarınızda bir sıkıntı olabilir, bizler hemen bu sorunları halledelim" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim