Haber: Eren EKİNCİ

Manisa Valiliği'nin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan bazı personellerin çocuklara eziyet ettiği, görevi kötüye kullandığı ve bazı yaralama olaylarına karıştığı iddiaları sonucunda açılan kamu davasının 4'üncü celsesi Manisa Adliyesi, 4.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tanıklar S.E., M.D. ve C.U.T'nin dinlendiği dava, yeni tanıkların dinlenmesi amacıyla 12 Nisan 2016 tarihine ertelendi. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nezahat Bölge'nin davaya müdahil olmasına karar verildiği duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatlarının olmaması gözlerden kaçmazken, çocuklara eziyet ettiği gerekçesiyle yargılanan B.K'nin hala görevinin başında olması kafalarda soru işareti bıraktı.


MANİSA Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan bazı personellerin kurumdaki çocuklara eziyet ettiği, şiddet uygulandığı, kötü muamele yapıldığı ve görevi kötüye kullandıkları yönündeki şikayetleri sonucu Manisa Valiliği iddiaların araştırılması için soruşturmaya izin vermişti. Yapılan soruşturmalar sonucunda Valilik iddiaların doğru olduğunu tespit ederek, dosyayı yargıya yönlendirmişti. Bugün Manisa Adliyesi 4.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanıklar S.E.,M.D. ve C.U.T. dinlendi ve dava 12 Nisan 2016 tarihine ertelendi.

YARGILAMA DEVAM EDECEK
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu adına Avukat Nezahat Bölge'nin duruşmalara katılmasına kararın verildiği davada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsil eden bir avukatın olmaması gözlerden kaçmadı. Kurumda kalan çocuklara eziyet, şiddet, kötü muamele ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanan kurum müdürlerinden B.K.'nin hala görevi başında olduğunu belirten Avukat Nezahat Bölge, " Davaya katılan olarak kabul edilmiş olmamız hukuki açıdan sevindirici bir durum. Ancak duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsil eden bir avukat yoktu. Ayrıca iddialara konu eylemleri gerçekleştiren B.K. halen başka bir kurumda yetkili olarak görevine devam ediyor. Şu an yargılama aşaması devam ediyor, kesinleşmiş bir ceza yok. Fakat bu iddialara rağmen bakanlığın ve müdürlüğün bu davanın takipçisi olması gerekir." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim