MANİSA'DA Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin ve Muradiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların ulaşım çilesi son buldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yenilenen 69 yeni araç kent kart sistemine entegre edilerek, hizmet vermeye başladı.

MANİSA'NIN büyükşehir olmasıyla birlikte kent genelinde ulaşımda dönüşüm hamlesine start veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ve Kampüs ulaşımına el attı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Muradiye taşımacıları ve CBÜ Kampüs taşımacıları birleşerek son model 69 yeni araç aldı. Muradiye ve Celal Bayar Üniversitesi'nde hizmet verecek olan araçlar dün belirlenen güzergahta hizmet vermeye başladı.
VATANDAŞLAR KENT KARTLA BİNEBİLECEK
Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz, alçak tabanlı, engelli rampası bulunan, klimalı, kamera ve GPS sistemli araçlara Kent Kart sisteminin entegre edildiğini belirterek, vatandaşların rahatlıkla kent kartlarıyla binebileceklerini söyledi. Deniz, "Araçlarla ilgili yenilemeler tamamlandı. Muradiye'ye 53 tanesi kampüs, 16 tanesi Muradiye mahallesi araçları olup toplam 69 araç bu güzergahlarda taşımacılık yapacak. Bugün itibariyle kampüse ve Muradiye Mahallesi'ne hizmet veriyorlar. Bu yeni araçlar sayesinde CBÜ kampüs ve Muradiye Birlik araçları birleşerek aynı hizmeti vermeye başladılar. Manisa merkezinde olduğu gibi bu araçlarda da kent kart sistemi uygulanacak. Muradiye taşımacıları ile CBÜ taşımacıları aynı hatta entegre oldukları için bu kart iki yerde de geçecek" diye konuştu.
YARIM SAAT İÇİNDE 1 LİRA
Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yeni bir düzenleme yapılacağını müjdeleyen Deniz, Muradiye Mahallesi ve kampüs araçlarının şehir içi halk otobüslerine entegre edileceğini belirterek, Muradiye ve kampüsten Manisa'ya gelen kişilerin yarım saat içinde halk otobüslerine 1 lira ödeyeceklerini açıkladı. Deniz, " Muradiye'den gelen öğrenci yarım saat içinde başka bir otobüse bindiğinde sadece 1 lira verecek. Aynı sistem Muradiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar için de geçerli olacak. Manisa merkezden Muradiye'ye gidecek olan öğrenciler Alaybey'den bindikten sonra garaj tarafından Muradiye kampüs araçlarına binip tekrar indiğinde 1 lira ödeyecek. Ekonomik olarak öğrencilere ve vatandaşları rahatlatacak" dedi. Yeni araçların vatandaşlara ve öğrencileri rahatlatacağını dile getiren Deniz, güzergahların değişmediğini belirterek, yeni sistemin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Yeni Araçlar Çok Sevildi
Hizmete giren yeni araçları kullanmaya başlayan Muradiye halkı ve Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, son model araçları çok sevdi. Klimalı, alçak tabanlı araçlarla rahat edeceklerini dile getiren vatandaşlar, kent kart sisteminin de herkesi rahatlatacağını belirttiler.
Editör: TE Bilişim