AKUT EKİPLERİ KAYIP ALZHEİMER HASTASINI SAATLER SONRA BULDU
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün saat 16.00 sularında Manisa'nın Turgutlu İlçesi Çıkrıkçı Mahallesi'ndeki evinden ayrılan 71 yaşındaki Alzheimer hastası Ali Öztekin'den haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken AKUT da 23.40'da arama çalışmalarına dahil oldu.
YERDE YATARKEN BULUNDU
11 kişilik AKUT ekibi, 3 gruba bölünerek arazide arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 40 dakika süren arama çalışmalarının ardından 71 yaşındaki Alzheimer hastası Ali Öztekin, Karakol Deresi yatağında yerde yüzükoyun yatar vaziyette bulundu.
İLK YARDIM MÜDAHALESİ YAPILDI
Saatlerdir yerde yatan Öztekin'e ilk yardım müdahalesini yapan AKUT Manisa ekipleri, sedyeyle 112 Acil Servis ekiplerinin bulunduğu yere doğru yola çıktı. Öztekin, 112 Acil Servis ekiplerinin de kontrolünden geçtikten sonra tedavisi yapılmak üzere Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
BİR TELEFON KADAR YAKINIZ
AKUT Manisa Lideri Hakan Özcan, olası ihbanların anında değerlendirildiğini söyleyerek benzer durumlarda bir telefon kadar yakın olduklarını söyledi. Özcan; " Biz AKUT olarak gönüllü bir kuruluşuz. Doğal afetlerin dışında da halkımızın yararına ve can güvenliğiyle ilgili çalışmaları gönüllülük esası ile yapıyoruz. Bu olayda da gelen ihbarı anında değerlendirerek ekibimizi en kısa sürede topladık ve olay yerine intikal etti. Şans eseri kısa sürede ekibimiz talihsiz adama ulaştı ve sağ salim kurtararak sağlık görevlilerini teslim ettik. Ancak bu konuda bizi en çok yoran ve üzen ihbarların bize geç gelmesi. Özellikle benzer vakalarda bize ihbar ne kadar kısa sürede gelirse biz o kadar çabuk vakaya ulaşabiliyoruz. Vatandaşlardan ricamız hayati önem taşıyan benzer olayların polis ve sağlık görevlilileriyle birlikte aynı zamanda bize de bildirmeleri. Bize 05332005810 numaları ihbar hakkımız 24 saat açık. Bu numaradan bize ulaşan herkes bizden benzer konular ile ilgili yardım talep edebilir" dedi.
Editör: TE Bilişim