MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin il genelindeki otopark sorunuyla ilgili çözüm çalışmaları kapsamında bir yandan yeni otopark projeleri hayata geçirilirken, diğer yandan mevcut olan ancak bakımsızlığı nedeniyle tam kapasiteyle kullanılamayan otoparklar da yenileniyor.
Manisa'nın otopark sorununa çözüm için çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde Şehzadeler ilçe sınırları içinde kalan Kültür Merkezi altı yer altı otoparkında tadilat çalışması başlattı. Toplam 150 araç kapasitesine sahip olan ancak bakımsızlık nedeniyle tam kapasiteyle kullanılamayan otopark, Yarhasanlar Camii Otoparkı gibi yenilenerek, hizmete sunulacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kentin otopark sorununun çözümüne yönelik projelere büyük önem verdiğini, bu kapsamda Kültür Merkezi altındaki otoparkın da yenileme çalışmasını başlattıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, söz konusu otoparkta 8 Ocak'ta yer teslimi yapılarak çalışmanın başladığını söyledi.
OTOPARK SİL BAŞTAN YENİLENİYOR
Yaklaşık 678 bin 643 lira artı KDV ile çalışmanın başladığını belirten Gençoğlu, "Otoparkın mevcut aydınlatmaları baştan aşağı yenilendi. Yangın algılama sistemi kuruldu. Doluluk oranını gösteren kapasite kontrol sistemi yoktu, bunu uyguladık. Elektrik kablolarını kapsayan, tava hattı dediğimiz sistem yoktu. Bunu sıfırdan çektik. Mevcut besleme hatları ve tuvaletlerine kadar tüm yenilemeler yapıldı. Şimdi zeminde epoksi uygulaması başlayacak. Bozuk zemin baştan aşağı çeşitli aşamalarla güçlendirilecek. Son kat uygulamasında renk uygulaması yapılarak, otoparkımız hizmete hazır hale gelecek. İki aylık takvim süresi olan çalışmanın bir an önce tamamlanarak, otoparkı Manisalı hemşerilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim