Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun TFF, kulüpler birliği ve takım yöneticileriyle yaptığı video konferans toplantısının ardından Türk futbolunda bir yol haritası çizildi.

Henüz kesin olmamakla birlikte Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, liglerin 12 Haziran’da başlayacağını açıkladı.

Bu haberin ardından bir çok takım oyuncularını hazırlıklara başlamak üzere çağırdı.

TFF 2. Lig ve 3. Lig’de yabancı kuralından dolayı toplanmada çok bir sıkıntı yaşanmayacaktır ama Süper Lig ve TFF 1. Lig için aynı durum geçerli değil.

Koronavirüs nedeniyle ligler tatil edildiği sürede ülkesine giden yabancı futbolcuların Türkiye’ye dönüşü sancılı olacaktır.

14 günlük karantina süresi hem takıma geç katılmaları hem de psikolojik anlamda zorlu bir süreç olacaktır.

Süper Lig’de bu sezon fark yaratan Trabzonspor’un Norveçli golcüsü Alexandar Sörloth, Türkiye döndüğü tarihten bu yana 9 gündür Trabzon’daki bir yurtta karantinada. 5 gün daha karantinada kalacak!

Alexandar Sörloth döndü peki ya dönemeyenler. Döndükten sonra yaşanacak sorunlar. Süper Lig’de kalan haftalarda yabancılardan performans beklemek biraz zor gibi. Bu nedenle yerli oyuncu havuzu iyi olan takımlar, 12 Haziran’a 1-0 önde başlayacaktır.

Manisa’yı profesyonel liglerde temsil eden Akhisarspor, Manisa Futbol Kulübü, Manisaspor, Turgutluspor ve Somaspor da hazırlıklarına başlayacak.

Akhisarspor, halen devam eden ilk 2 şansı için son düdüğe kadar mücadele edecek. Yılmaz Vural, Türkiye’nin en farkklı teknik adamlarından biri. Zor işleri sever. Akhisarspor’un da işi zor. Yani ortak noktadalar…

Manisa FK da 5 Mayıs’ta toplanıp 12 Haziran’da başlayacak lig için kolları sıvayacak. Mental olarak son haftalarda sıkıntı yaşan Manisa FK, 12 Haziran’a kafası daha rahat bir şekilde girecektir.

Bu rahatlık da play-off yolunda takıma önemli bir güç katabilir. Geçen sezon kapısından dönülen TFF 1. Lig’in kapısı bu sezon da aralık. O kapıdan geçmek için önemli bir sezon.

Muhtemelen bu sezonun kalanında tüm maçlar seyircisiz oynanacak. Yayıncı kuruluşları olan Süper Lig ve TFF 1. Lig için sorun yok ama alt liglerdeki takımların taraftarları için yayın şart.

TRT mi yapar TFF mi bilemem ama takımlarından uzak kalacak olan taraftarlara 90 dakikalık bir yayını çok görmesinler yeter.

Kulüplerin ve TFF’nin 2. ve 3. Lig’deki maçların yayını konusunda zaman kaybetmeden harekete geçmesi gerekiyor.

Koronavirüs nedeniyle karantinaların, sokağa çıkma yasaklarının olduğu bu süreçte iyi moral bile olur…