Dünyada yatırım yapılabilir en ideal şehir olan Manisa’nın gözbebeği Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde iftar yemeğine Esra Kale, Burhan Akdemir ve Tuğba Bayram ile birlikte gittim.

İftar yemeği geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk kez Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde bulunan The Fortyfive Otel’de yapıldı. İftar yemeğine Vali Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Başkan Vekili Atilla Efendioğlu, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa’da belediye başkanlığı yapan Ersan Atılgan, Zafer Ünal, Bülent Kar, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, mimar Nazmi Şengül, Renan Çapra, İdris Şendil, Arif Koşar, mimar Halim Sezici, Burhan Kurtoğlu, Rıfat Sarı, Teleset’in Sahibi Murat Çam, sanayiciler, iş adamları, STK temsilcileri katıldı.

Ev sahibi OSB Başkanı Dr. Sait Cemal Türek, Danışmanı Nihat Akyol, Müdürü Funda Karaboran davetlileri kapıda karşıladı. Manisa Valimiz Ahmet Deniz’le beraber oldum. Sayın Valim, ses tellerinde yaşadığı sağlık sorunundan dolayı iftar yemeğinde konuşma yapamadı. OSB Başkanı Sait Türek “Bu yıl iftarımızı değişik bir konseptte yapmak istemiştik. Hem salon hem bahçe düşünmüştük. Ancak yağmur izin vermedi. İyi ki iftarı otelimizde yapmışız. Kusurlarımız varsa affedin.” dedi.

OSB’nin iftar yemeğine her yıl katılırım. Bu yıl da dostlarımla mübarek ramazan akşamı beraber olmaktan mutluluk duydum. Ersan Atılgan abimi yeni evine taşındığı için uzun süredir göremiyordum. Güzel bir sohbet yaptık. Burhan Kurtoğlu baba dostumdur. İftarda aynı masayı paylaştık. Benimle birlikte Zafer Ünal, Bülent Kar, Azmi Açıkdil, Nazmi Şengül, Halim Sezici ile iftarımızı açarken yaz programlarını konuştuk.

Zafer Ünal başkan Çeşme’deki yazlığa gitme hazırlığına başlamış. Ersan Atılgan abim bayram sonrası Foça’ya gitmeyi düşünüyor. Bendeniz Çeşme Ildır’daki yazlığa bayramda mı gitsem daha sonra mı diye düşünüyorum. Rıfat Sarı, Üçel Ayakkabının sahibidir. İftar yemeğinde onunla da birlikte iş dünyasının sorunlarını konuştuk. En dertli kişi Teleset’in sahibi Murat Çam’dı. Sevgili dostuma “Bunlar da geçer, ölüme çare yok” dedim. Bir kaç gün Manisa’dan uzak olacağım. Hasan Çoksöyler’le birlikte Kuşadası Güzelçamlı’da güzel bir gece geçirmeye gidiyorum.