Manisa her geçen gün kabuğuna sığmayacak hale geliyor. Nüfus artıyor. Trafik yoğunlaşıyor. Şehir büyüyor. Yeni yerleşim yerlerine geçiliyor. Öğrencisi, mavi yakalısı, beyaz yakalısı her birey gün içinde bir koşturma içerisinde. Tabi bunlar olurken yatırımlarda artıyor Manisa’ya. Volkswagen’in yeni kuracağı fabrikanın Manisa’da olma ihtimalin yüksek olduğu konuşuluyor. Yatırımcıların gözü Manisa’da diyebiliriz. Bu şehrin bir yaşayanı olarak bu durum beni mutlu ediyor. Bana göre Manisa bizden daha hızlı koşuyor. Artık bu koşan Manisa’yı yakalama vakti geldi bence. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda Valimiz Ahmet Deniz ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz cemiyeti ziyaret etmişti. Gazeteci kardeşlerimin sorularını sordular. Güzel bir gün olmuştu. Köşeme de taşımıştım. Sohbet sırasında Manisa’ya yeni OSB alanlarının kurulacağını öğrenmiştim. Proje halinde olan yeni OSB’ler için ilk adımlar atılmaya başlandı.

Uşak’ta gerçekleşen Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) 2019 yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın projesi olan Manisa Tarım Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporu onaylandı. Bu toplantıya Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ZEKA Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılım sağladılar. Peki bu onaylanan proje Manisa için ne ifade ediyor? Bu proje ile Saruhanlı’nın Develi bölgesine yeni bir OSB kuruluyor. Bu tarım ürünlerine dayalı bir OSB olacak. Bu projeye yol gösteren ve ışık tutan Manisa Ticaret ve Sanayi Odasını kutlamak lazım. Zaten Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ta bu haberin basında yer almasının ardından Ticaret Borsası’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile bu projeye emek veren herkese teşekkür etti. Bana göre çok nazik bir davranış gösterdi. Tabi yeni OSB’ler Saruhanlı’nın dışında başka yerlere de kurulacak.

Önümüzde ki günlerde hem Şehzadeler bölgesine hem de Yunusemre Bölgesine yeni OSB’lerin kurulması için ilk adımlar atılacak. Böylece önümüzde ki yıllarda Manisa 3 yeni OSB’ye daha kavuşacak. Bunun şehre getirisini, götürüsünü iyi analiz edip gerekli altyapıları yapmamız lazım. Manisa Türkiye’nin incisi. Bu yeni yatırımlar ile Türkiye’nin incisi daha da parlayacak. Bana göre bu tablonun oluşumunda son yıllarda kurumların uyumlu çalışmasının büyük etkisi var. Bugüne kadar Manisa’da hep kavga kültürü vardı. Küçük olsun benim olsun mantığı her cephede hakimdi. Peki ne oldu? Sonunda Manisa kaybetti. Şimdi Valiliğinden, Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerinden, Ticaret Borsasına, Ticaret ve Sanayi Odasından, Organize Sanayi Bölgesine… Herkes uyum içinde. Bu örnekleri daha da arttırabiliriz. Manisa’ya katma değer katan bütün kurumlar uyum içinde çalışıyor. Kavga etmeyip Manisa’ya ne değer katarız bunun düşüncesi içeresinde. Tablo böyle olunca kazanan Manisa oluyor.