CHP, şimdiye kadar 60 ilde örgütlenen Emek Büroları ile iktidarı hedefliyor. Manisa Emek Bürosunda teşkilat üyeleri ile buluşan CHP Emek Büroları MYK Üyesi Doç Dr. Ali Petek, Emek Bürolarının neden kurulduğunu anlattı. CHP Genel Merkezinin hayatın her alanında örgütlenmek ve özellikle sol kimliğini ön plana çıkararak öncelikle yoksul ve emekli kesimin örgütlülüğüyle özel bir yapılanma oluşturduğunu dile getiren Petek, "Bu yapılanma örgütlerinin adı Emek Büroları. Emek Bürolarının ortaya çıkış şekli, biz akademisyenlerin yaptığı çalışmalarımızda, geçmişe yönelik yaptığımız analizlerde Cumhuriyet Halk Partisinin 1973 ve 1977 dönemlerinde özellikle başarılı olduğu dönemlerde hangi argümanları kullandığını analiz ederek bu çalışmanın içine girdik. Dönem 1976 değil, artık 2016. 2016 koşullarında artık bunun sadece işçiler üzerinden değil, daha önce çalışmış emekli olmuş ama henüz emekli sınıfına dahil olmamış kişileri de kapsayabilecek yeni bir yapının ortaya konması açısından adını İşçi Büroları değil Emek Büroları şeklinde teşkil ettik. Emek Bürolarının yapısı ve uhdesi içinde emeklilerimiz, çalışanlarımız ve çalışmaya adaylarımız, örnek atanamayan öğretmenler. Bu yapılar özel olarak örgütlenmesi ve onların emek yapısı dünyası içinde değerlendirilmesi üzerine bu yapı, bu organizasyon kuruldu. Şuanda da biz Emek Bürolarının illerde yapılanmasını ve buradan giderek bütün ilçelerde emek yapılanmasını ve onun altında da emeklilerimizin, çalışanlarımızın ve onun ötesinde de çalışmaya, emekçi olmaya aday kesimlerin bütün yapılarını organize etmek, onların içinde olmak, onların dünyasını, savaşları ve mücadelelerinin yanında olmak ve onlara ilişkin de onlardan Cumhuriyet Halk Partisine doğru partinin siyasetini oluşturmak yönlü bir yapı ve organizasyon içerisindeyiz" dedi.
"İŞÇİ SINIFININ OLDUĞU YERDE CHP OLMALIDIR"
"Manisa işçi sınıfının yoğun olduğu bir yer" diyen Doç. Dr. Petek, "İşçi sınıfının yoğun olduğu yerde Cumhuriyet Halk Partisi orada olmalıdır ve işçi sınıfının yanında olduğunu da hissettirmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi sadece kişileri değil, aynı zamanda yoksul, emekçi tüm halkın yanında olduğunu, örgütlü olarak ifade edebileceği, ete kemiğe bürünebileceği bir yapıdır Emek Büroları. Bu büroların özelliği Cumhuriyet Halk Partisinin bugüne kadar üye bazında olmamış ama düşüncesi, dünyaya bakış açısı emekçilerden yana olan parti üyesi olmayan arkadaşlarımızın bile bize destek verdiği, onlara destek ve üretkenlik adına da alan oluşturabildiğimiz bir yapıdır Emek Büroları. Bu Emek Büroları, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba başkanlığında kurulmuştur ve şuanda Türkiye'nin 21 vilayeti dışında tamamı örgütlenmiş durumdadır. Önümüzdeki günlerde kalan o 21 vilayetin de örgütlenmesi tamamlanacak. İl yapılarını tamamlayan örgütlerimiz giderek ilçe örgütlerinde yapılanmalarını oluşturmak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.
"EMEKÇİ KESİMLE ORGANİK BAĞ YENİDEN KURULACAK"
CHP'nin beraber olması gereken ve bugün bir şekilde uzakta kalmış olduğu emekçi kesimiyle yeniden organik bağın kurulması için Emek Bürolarının kurulduğunu anlatan Doç. Dr. Petek şunları söyledi:
"Emekten yana ve Türkiye'nin birleştirici gücünü taşıyan bu siyasal hareket kurucu yapısını da bir yana alırsak özellikle yoksul, ezilen ve emekçi kesimine yaslanmak ve onların üzerinden onların sorunlarını taşıyarak, iktidarda da onların sorunlarını çözmek amaçlı bir siyaset üretiyor. Dolayısıyla onlara dokunmak, onların içinde olmak kadar böyle bir siyasetiniz, dünyaya bakış açınız varsa bundan daha doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum. Öte yandan esasen Cumhuriyet Halk Partisinin beraber olması gereken ve bugün bir şekilde uzakta olmuş, varsa eğer uzakta olmuş olduğu o emekçi kesimlerle ilişkilerini özel bir şekilde yeniden organik bağın kurulması adına kurulmuştur. Tabii ki Cumhuriyet Halk Partisinin amacı oyları alıp iktidar olmaktır."
Editör: TE Bilişim