Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, geçimini araçla sağlayan esnafın indirimli mazot kullanması için birlik nezdinde çalışmalara başladıklarını belirtti. Bu konuda Manisalı milletvekillerinden de destek isteyen Geriter, "Çiftçimize verilen indirimli mazot müjdesi elbette bizi sevindirdi. Bu indirimin bizim esnafımıza da yapılmasını istiyoruz. Geçimini araç üzerinden sağlayan taksici, otobüsçü, servisçi, kamyoncu gibi meslek gruplarımızın da indirimli mazot kullanması için TESK nezdinde girişimlere başladık." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım 14 Ekim'de İzmir'de Milli Tarım Projesi Lansmanı ve Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'nde, ''Gübre tarımda maliyeti en fazla arttıran bir unsur. İkinci ne, mazot. Gübreyle ilgili söyledim yüzde 23 indirim sağlandı. Mazotta da şimdi bir karar verdik. Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden.'' dedi.
Bu açıklama çiftçiyi sevindirirken geçimini araç üzerinden sağlayan esnafı da umutlandırdı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, aynı indirimin kendi esnafına da yapılması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olarak girişimlere başladıklarını dile getirdi.
Aynı zamanda TESK yönetiminde de bulunan MESOB Başkanı Geriter, "Çiftçimize verilen indirimli mazot müjdesi elbette bizi sevindirdi. Tarımsal faaliyetlerde girdilerin azalması demek üreticimizin daha fazla kazanması demek. Ancak mazot indiriminin çiftçiyle sınırlı kalmamasını diliyoruz. Bu indirimin bizim esnafımıza da yapılmasını istiyoruz. Geçimini araç üzerinden sağlayan taksici, otobüsçü, servisçi, kamyoncu gibi meslek gruplarımızın da indirimli mazot kullanması için TESK nezdinde girişimlere başladık. Özellikle bu alandaki esnafımızın bütün geçim kaynağı altındaki araç. Bu nedenle onunla ilgili maliyetler ne kadar düşerse esnafımız da o derece rahat edecektir." diye konuştu.
VEKİLLERE ÇAĞRI
TESK olarak yaptıkları girişime Manisalı vekilleri destek olaya davet eden Geriter, "Konu esnafımızın yararına olacak. Bu, siyaset üstü bir durum. Bu nedenle iktidar ya da muhalefet gözetmeksizin bize destek vermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim