MASKİ Genel Müdürlüğü, mahallelerin sorunlarına deva olmaya devam ediyor. Yapılan hamlelerle eski yaralara birer birer neşter vuruluyor. MASKİ Başıbüyük mahallesinde 13 bin 400 metrelik eski hattı tamamen yeniliyor. Bu kapsamda mahallede içme suyu hattında başlayan yenileme çalışmalarını İçme Suyu Dairesi Hakan Açabay da yakından takip etti. Açabay'a ziyarette İnşaat Şube Müdürü Eyüp Serhan Güven ve idarede mühendis olarak görevli personel de katıldı. Yapılan görüşme sonrasında Mahalle Muhtarı ve vatandaşlarla çalışmalar hakkında sohbet edilerek, mahalleye yeni yapılan içme suyu deposunda da incelemelerde bulunuldu.
MASKİ'nin daha önce mahallede başlattığı kanalizasyon altyapısında ana hat bağlantıları tamamlandı. Parsel bağlantıları ise devam ediyor.
CENGİZ BAŞKANIM BİZE GÖRMEDİKLERİMİZİ GÖSTERDİ
Başıbüyük Mahalle Muhtarı Cevdet Akkaş, Büyükşehir'in ve MASKİ'nin yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. Akkaş, "Mahallemizde geriye dönük sağlam hiçbir şey yoktu. Mahallemizin içme suyu deposu, kanalizasyon ve terfi hattı boruları çürüktü. Su zapt olmuyordu. Daire Başkanlarıma gittim, ilettim. Arkamda görmüş olduğunuz depoya hemen müdahale edildi. Kanalizasyon Dairesi Başkanımız geldiğinde eski hattı yerinde inceledi. Kanalizasyonumuz devreye alınmak üzere" dedi. Mahallelerinde başlayan içme suyu hattındaki çalışmalara da değinen Muhtar Akkaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Akkaş, "Su borularımız da çürüktü. Onlar da yerinde incelendi. Çalışmalar da başladı. Şu anda eski borular değişiyor. İçme Suyu Dairesi Başkanımız Hakan Açabay da çalışmaları yerinde inceledi. Cengiz Ergün Başkanım bize görmediklerimizi gösterdi. Cengiz Başkanı'mdan da Hüseyin Tosun Başkanı'mdan da Allah razı olsun. Hizmetlerden memnunuz. Mahallemizde tarım krediye ait bir arazi var. Başkanlarıma bunu ilettim. İnceleyip, onayladılar. Şu anda itfaiye müfrezemiz kuruldu. Allah nasip ederse oraya düğün salonumuzu da yapacağız. Cengiz Başkanı'ma saygı ve selamlarımı sunuyorum. Allah onun başını ağrıtmasın. Mahallem Cengiz Ergün Başkanı'mın çalışmalarından çok memnun. Başkanımla yola devam" açıklamalarını yaptı.
MANİSA'NIN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay da mahalleye yaptıkları ziyaret hakkında açıklamalar yaptı. Açabay, "Cengiz Başkanım önemli bir yola çıktı. Her köyü her mahalleyi hizmete kavuşturacak. Biz de MASKİ olarak yapılan hizmetleri incelemek için mahallemize ziyarette bulunduk. Başıbüyük mahalle muhtarımız Cevdet Akkaş ve mahalle sakinleri çalışmalardan memnun. Bu bizim en büyük armağanımız. Manisa'nın her köşesine hizmet götürmeye Cengiz Başkanımız önderliğinde devam edeceğiz. İçme suyu hattında yenileme çalışmalarımız başladı. Çalışmaları yerinde inceledik. İçme suyu depomuz da mahallemize yeni yapılmıştı. Onu da kontrol ettik. Çalışmalarımız il genelinde süratli bir şekilde ilerliyor. Yaptığımız işlerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle kullansınlar" dedi.
Editör: TE Bilişim