Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kısıklı'da kendisini bekleyen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, "Çarşamba günü MGK ve Bakanlar Kurulu toplanacak ve önemli bir kararı açıklayacağız. Bir süreci başlatacağız. " dedi. Bugün açıklanması beklenen güvenlik önlemlerinde Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile Sualtı Taarruz ve Savunma Timi (SAT) komandolarının suikast ihtimalinin etkili olduğu öne sürüldü. Timin elinde 250 kişilik suikast listesi olduğu iddia ediliyor.
‘KAYDADEĞER SAYI'
Hükümet kaynaklarının ifadesiyle "kaydadeğer sayıda" SAT ve MAK komandosu kaçakdurumunda. Özel olarak yetiştirilen, her doğa ve hava koşuluna dayanaklı bu timlerin ormanlık alanlarda olabileceği bilgisi paylaşılıyor. Darbeci komutanların, devletin karar vericileri başta olmak üzere bazı isimlere suikast düzenleyebileceği ve bu kişilerin elinde 250 kişilik liste olduğu öne sürüldü.
GÖRÜŞMEYE DE SINIR
Bu kişilere bilgi aktarma, koruma ve yardım etme olasılığı olanlarla ilgili de uyarılar yapıldığı belirtildi. Özellikle karargâhta ve komutanlıklarda, emniyette, özel harekâtta,MİT'te darbecilerle işbirliği yapan isimlerin ayıklanarak olası saldırılara karşı önlemler alınmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Bu kapsamda devlet kademesinde üst düzey yöneticilerin koruma sayısı arttırılırken, seyahatler ve görüşmelere de sınırlama getirildi. Kurumlarda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Başta Meclis olmak üzere binaların giriş çıkışlarına bariyer yerleştirildi.

Editör: TE Bilişim