umhuriyet Bayramı başta olmak üzere, mahalli kurtuluş günlerinde garnizon komutanı da Türk Silahlı Kuvvetlerinin çelengi de yeniden yer alacak. Hükümet, 27 Ekim'de aldığı kararı 29 gün sonra kaldırdı ve ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, Atatürk Günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalarda eski sisteme geri döndü.

27 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'te yayımlanan yönetmelik değişikliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir değişiklikle iptal edildi. Böylece Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinde 2012'den beri yürürlükte olan uygulamaya geri dönüldü.

Garnizon komutanları, başkent dışında jandarma ve sahil güvenlik teşkilatının başındaki en üst rütbeli personelden rütbe ve kıdemce daha üst olduğu yerlerdeki törenlerde, protokol sırasında mahalli mülki idare amirinden sonra yer alacak. Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanıyla birlikte çelenk koyacak. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çelenk yine eskisi gibi vali veya kaymakamın çelenginin sağında yer alacak.
Editör: TE Bilişim